Patrick Cantlay bryder ind i verdens top-10 | Golf.dk
Patrick Cantlay vandt Jack Nicklaus's turnering på Muirfield Village.

Foto: Getty Images

Patrick Cantlay bryder ind i verdens top-10

03/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Patrick Cantlay tilbragte et år som nummer ét på amatørernes verdensrangliste. Cirka syv år senere er han fremme blandt de 10 bedste professionelle. Kæmpetalentet skulle frem til 2017, før han vandt for første gang på PGA Touren, og det var kun et spørgsmål om tid, før nummer to ville indfinde sig.

Inden The Memorial Tournament havde den 27-årige amerikaner allerede leveret fem top-10 placeringer på denne side af nytår, heraf en niendeplads i The Masters og en tredjeplads i PGA Championship.

Hos Jack Nicklaus på Muirfield Village startede Cantlay søndagen fire slag fra førstepladsen, men med otte birdies under finalerunden tordnede han forbi Martin Kaymer og Adam Scott i toppen af førerbolden. Totalscoren blev -19, to slag bedre end Scott.

Sejren var 68 point værd til verdensranglisten, hvor Cantlay rykkede frem til ottendepladsen. Ugens top-10 ser ud således:

1 Brooks Koepka
2 Dustin Johnson
3 Justin Rose
4 Rory McIlroy
5 Tiger Woods
6 Justin Thomas
7 Francesco Molinari
8 Patrick Cantlay
9 Bryson DeChambeau
10 Xander Schauffele

Det er fornemt selskab, men ikke et, som Cantlay føler sig ukomfortabel i.

- Denne sejr validerer min tro på, at jeg kan slå de bedste spillere i verden på en bane, der er sat op på samme måde som en major. Det gør en masse for min selvtillid.

- Jeg har bestemt været tæt på mange gange siden min første sejr. Jeg er lidt overrasket over, at det har taget så lang tid. Det føles rigtig, rigtig godt at slutte af, som jeg gjorde, sagde Cantlay.

Det vil ikke overraske, hvis han er med fremme igen til US Open på Pebble Beach om halvanden uge.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer