ParaGolf har vigtige tilbud | Golf.dk
Jon Johanneson fra Hillerød er blandt de danske ParaGolf profiler

ParaGolf har vigtige tilbud

28/08 - 2018 | Martin Rahbech

Golf er en mulighed for langt de fleste, også hvis der mangler en arm eller et ben man eller man har en form for udviklingshandicap.

Dansk Golf Union samarbejder med Parasport Danmark (tidl. Dansk Handicap Idræts-Forbund) på at udvikle ParaGolf i Danmark og skabe endnu bedre rammer for golfspillere med fysiske eller udviklingsmæssige handicap. Vi har i øjeblikket kontakt med ca. 120 spillere på landsplan med funktionsnedsættelse - ca. 100 med fysiske skavanker (kategori 1) og en gruppe på knapt 20 med for udviklingshandicap eller beslægtede diagnoser (kategori 2). 

- Begge grupper består af spillere med meget forskelligartet funktionsnedsættelse. Kategori 2 spænder således lige fra spillere med Downs Syndrom til spillere med asperger/autisme. Golfmæssigt er der også stor spændvidde - lige fra nybegyndere til de bedste som spiller med hcp. fra 0-5, fortæller Jesper Hviid Udviklingskonsulent ParaGolf ved DGU til Golf.dk

Udfordringen med ParaGolf minder lidt om den generelle golfsport.

- Vi vil naturligvis gerne øge antallet af spillere og derfor arbejdes der på 2 fronter - én med fokus på fastholdelse af golfspillere som bliver udsat for sygdom eller traumer og én hvor vi prøver at rekruttere nye spillere til sporten.
Med hensyn til fastholdelse er det naturligvis vigtigt med omtale af ParaGolf, så kendskabet til denne del af golfsporten øges. Flest mulig skal kende til turneringstilbud og vide at man kan få hjælp og vejledning. 
Vedrørende rekruttering så har vi lige taget initiativ til et pilotprojekt i Midt- og Sønder-Jylland, hvor to af vore ParaGolfere - Peter Møller fra Brande og Niels Hansen fra Nordborg er blevet tilknyttet. De skal som DGU-frivillige lave opsøgende arbejde i de næste par år med fokus på genoptræningscentre, specialundervisningstilbud og patientorganisationer. Desuden skal de igennem klubbesøg sikre, at klubberne er klar til at modtage de nye paragolfere og at der en passenede vifte af turneringstilbud. Hvis dette koncept giver resultater, vil DGU overveje at udbrede tiltaget til andre regioner, siger Jesper Hviid.

De flotte præstationer i august kommer både fra eliten og bredden.

- I ParaGolf betragter vi alle spillere med singlehandicap som elite. Det er p.t. 12 spillere og de udgør vores bruttolandsholdstrup som trænes af Jan Frej Pedersen.  Vi prøver løbende at skaffe midler så vi kan give støtte til deres deltagelse i internationale turneringer og med hjælp fra DGU, Parasport Danmark og sponsorerne Trackman og H. Daugaard Spedition så kan vi typisk holde egenbetalingen nede på ca. 2.000 kr. pr. turnering, siger Jesper Hviid.

I weekenden den 6.-8. blev der spillet Swedish Open for the Disabled i Stockholm, og her var det især kategori 2 spillerne der markerede sig med en sejr til Christian Strøm og en 5. plads til Troels Højbjerre - begge fra Helsingør GC. Weekenden efter var der German International Disabled Championship i Hamborg, og her var det kategori 1 spillerne som var godt fremme med sejre til Mette Wegge Lynggaard (Trelleborg GK), Jon Johanneson (Hillerød GK) og Flemming Rasmussen (Birkemose GK).

Mens eliten spillede i Hamborg var der match for bredden med Brande GK som vært. Turneringen var åben for både paragolfere og ikke-handicappede og havde lidt mere end 50 deltagere. Brandematchen er et godt eksempel på et rekrutteringstiltag, som vi håber kan inspirere andre klubber rundt omkring i landet. Turneringen har hvert år deltagelse af 1-2 nye spillere og det er jo et fint "afkast".  

Brande Golfklub skal være værter for DM i Paragolf 2019

DM ParaGolf 2018 spilles i Dragsholm Golf Club 15.-16. september

Link til startlisten ved DM ParaGolf 2018

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:114,696
 • Unique Visitor:25,026
 • Registered Users:153,848
 • Unregistered Users:30,894
 • Blocked Users:12,335
 • Published Nodes:14,456
 • Unpublished Nodes:245
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.200.218.187
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,413
  • This week:108,420
  • This month:114,730
  • This year:114,730

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk