Par rækker langt for Winther | Golf.dk
Formstærke Jeff Winther er bedste dansker i Alfred Dunhill Championship.

Foto: Getty Images

Par rækker langt for Winther

13/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Efter en tredjeplads på Q-School åbnede Jeff Winther i sidste uge den nye sæson med en syvendeplads i SA Open. Denne uge gælder det årets sidste opgave, Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek, og der var den 30-årige dansker igen godt spillende under torsdagens runde.

På en blæsende dag blandt de vilde dyr var fire birdies, fire bogeys og en runde i par nok til en delt 32. plads. Det placerer Winther to slag inden for cutgrænsen, og dermed er der gode chancer for, at han kan få en check med hjem fra Sydafrika og måske endda forbedre sin 35. plads på Race to Dubai.

Kun 12 spillere afleverede runder i 60'erne, men det var ikke alle, som fandt forholdene lige udfordrende i området omkring Kruger National Park. Et stræk på fire birdies var med til at få Oliver Bekker rundt i 66 slag, og det giver sydafrikaneren førstepladsen alene. Et slag efter følger Dimitrios Papadatos, mens Raphaël Jacquelin indtager tredjepladsen i -4.

Winther er ikke eneste dansker i feltet. Ligesom i sidste uge har han selskab af Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen. 

Madsen, som stadig har en kategori på sunshinetouren via sin sejr i SA Open, læner sig op ad et nyt misset cut. Efter en 76'er er han på 98. pladsen. Det er to slag på den forkerte side af cutgrænsen, så muligheden resterer endnu for at forlænge sæsonen.

Fredag bliver en spændende dag for Joachim B. Hansen. Efter et langt stræk med klarede cuts på europatouren fik han en uønsket friweekend i sidste uge. Dagens spil resulterede i 73 slag, +1, og det svarer til en delt 48. plads.

Der finder man også den firedobbelte vinder af turneringen, Charl Schwartzel, som fandt noget længe ventet form med en tredjeplads i sidste uge.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer