Padraig Harrington ny Ryder Cup-kaptajn for Europa | Golf.dk
Padraig Harrington var vicekaptajn for THomas Bjørn, da Europa vandt Ryder Cup i Paris med 17,5-10,5. I 2020 skal han selv stå i spidsen.

Foto: Getty Images

Padraig Harrington ny Ryder Cup-kaptajn for Europa

08/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

100 dage efter storsejren i Paris blev der sat navn på den næste europæiske Ryder Cup-kaptajn, og som det længe har været ventet, blev det den tredobbelte majorvinder Padraig Harrington, som overtager rorpinden fra Thomas Bjørn.

Den succesfulde danske kaptajn var sammen med sine to forgængere, Darren Clarke og Paul McGinley, del af en fem mands komite med ansvar for at finde den rette person til at forsvare Ryder Cup i 2020 på Whistling Straits i Wisconsin.

Kort efter sejren i Paris meldte Lee Westwood ud, at han først ville gå efter posten i Italien om fire år, og det efterlod Harrington som den klare favorit. Den 47-årige irer har spillet med i seks Ryder Cups og har været assistent tre gange, blandt dem for Bjørn i Paris. Han var allerede et stort navn med mere end 10 sejre på europatouren og et par stykker i USA, da han fandt sit livs form i sommeren 2007, og i løbet af 13 månder vandt han tre majors. Den sidste af dem var PGA Championship, og det er netop PGA of America, som står for afviklingen af Ryder Cup på amerikansk jord. Det er noget, Bjørn har fremhævet som en fordel, både når det gælder samarbejdet med arrangørerne og forholdet til tilskuerne.

Klokken 14.00 dansk tid blev Harrington præsenteret på et pressemøde i europatourens hovedkvarter på Wentworth.

- Jeg er selvfølgelig begejstret over at blive udnævnt til Ryder Cup-kaptajn for 2020. Det er ikke noget, jeg går ind til sådan uden videre. Man kan selvfølgelig se det som en naturlig udvikling- at gå fra spiller til vicekaptajn til kaptajn, men det er ikke et job, jeg tager uden bæven. Jeg vil virkelig gerne være til gavn. Forhåbentlig vil jeg efterlade Ryder Cup og europatouren i en bedre position.

- Jeg har opnået meget i min egen karriere, men jeg ved, at Ryder Cup-kaptajnskabet er en anden ting og et andet niveau, og jeg er meget bevidst om, at jeg har brug for at finde en fordel; at tilføje noget ekstra. Og det tager jeg ikke let på. Det kommer til at tage en stor del af min tid over de kommende 18 måneder at finde ud af, hvordan jeg kan få mit hold til at præstere deres ypperste, sagde han.

Harrington er kendt som et af de skarpeste hoveder i professionel golf, men han har ingen intentioner om at opfinde den dybe tallerken. I stedet vil han låne hist og her fra sine egne kaptajner gennem karrieren. 

- Det er en skræmmende opgave. Man vil gerne gøre et godt stykke arbejde, man vil gerne tilføje noget til Ryder Cup, og Thomas har gjort et fantastisk arbejde og efterladt det et glimrende sted. Alle de kaptajner, jeg har været vicekaptajn for eller spillet for, har jeg lært noget fra, og det vil jeg forsøge at bruge selv. Og forhåbntlig vil jeg formå at sige de rette ting på de rette tidspunkter, og forhåbentlig få det bedste ud af holdet og hente sejren hjem.

- Med Thomas i Frankrig havde vi modgang, men vi var godt forberedt. Jeg kunne godt lide, at Thomas satte sin lid til, at vicekaptajnerne havde tingene klar, så han kunne træffe beslutninger ud fra det, og den vej kommer jeg helt sikkert også til at gå: At tale meget med mine vicekaptajner og gøre dem klar over, at de skal gøre en stor del af arbejdet og forberede en stor del af detaljerne - for der er ikke meget tid under Ryder Cup og masser af distraktioner – og så kan jeg komme ind og træffe beslutningerne. Det var, hvordan det forløb med Thomas i Frankrig, og jeg synes, det forløb rigtig godt taget i betragtning, at vi var så langt bagud fredag morgen. Den opbakning, Thomas havde, og hans evne til at holde fast i sin opstilling til eftermiddagen, var det, der gav sejren i sidste ende, sagde Harrington.

Ryder Cup spillers 25. til 27. september 2020.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,612,685
 • Unique Visitor:157,149
 • Registered Users:163,066
 • Unregistered Users:31,194
 • Blocked Users:12,431
 • Published Nodes:16,009
 • Unpublished Nodes:306
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:54.236.58.220
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,714
  • This week:76,585
  • This month:338,578
  • This year:2,613,182

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk