På tigerjagt i et hav af mennesker | Golf.dk
Daniel Bang-Ortmann brugte en halv månedsløn på at se Tiger skrive et af golfhistoriens smukkeste kapitler. Han har ikke fortrudt et sekund.

Foto: Privat

På tigerjagt i et hav af mennesker

15/04 - 2019 | Daniel Bang-Ortmann

Daniel Bang-Ortmann skriver til Golf.dk om sin oplevelse for livet på Augusta National.

Wow, wow - just WOW. Jeg er fuldstændig høj på endorfiner efter en absolut perfekt dag, hvor alt kørte som smurt i olie og levede op til mere, end jeg nogensinde kunne have drømt om. At se Tiger vinde på Augusta var blot toppen af osten på den, i Master-kredse legendariske, pimentosandwich.

Før golfdrømmen blev til virkelighed, skulle jeg dog gennem et par nervepirrende trin i min personlige Masters-saga. Første hurdle: at hente min badge hos Primesport klokken 6:15. Her blev jeg venligt, men bestemt, mindet om, hvor kostbart et plastikkort, jeg bar om halsen; Var badgen ikke retur en time efter turneringsafslutning, kostede det mig 5.000 $. Gulp. Jeg bar og vogtede derfor mit lille papir dagen igennem som en kostbar kronjuvel.     

Køen til banerne var allerede tæt, da jeg ankom til North Gate kl. 6:45, men til min glade overraskelse blev vi sluset ind i hold af 500, og med 20 åbne indgange gik denne del derfor overraskende hurtigt og effektivt. 

Efter en lille halv kilometers gang på den eventyrlige grønsvær ankom jeg til klubhuset og proshoppen. Som minutiøst planlagt hjemmefra tog jeg som det første hånd om mit uundgåelige merchandise-shopperi. Igen herskede der en ekstraordinær effektivitet i butikken, så selv med mange hundreder golfaholics, var jeg hurtigt ude igen. Små 100 $ kom jeg af med for grøn klapstol, cap og plakat af det ikoniske hul 12.

Mit første syn af den egentlige bane var hul 1’s fairway, som jeg krydsede på vej til Amen Corner (hul 11, 12 og 13). Man skal opleve det for at forstå, hvor overordentlig veltrimmet og smuk banen er. Jeg var så meget i tvivl om græssets ægthed, at jeg måtte ned og føle på de fotogene strå. Men den var selvfølgelig god nok. 

Efter en rask gåtur på det kuperede anlæg, ned langs første del af hul 10 og halvdelen af hul 11, kom jeg til det spot, hvor jeg skulle spendere en god tid af min Masters-debut: Lige bag hul 12 og med perfekt udsyn til hul 11’s green. Tilskuermængden var stadig overkommelig, så jeg fik hapset mig en pæn plads i 6. række, lige til venstre for teeboksen. Konceptet, med at slå sin lille grønne klapstol op og dernæst vandre banen rundt for indimellem at returnere til sin base, fungerer til UG. En visitkortholder på stolen indikerer ejermanden, og så er man sikret sin plads dagen ud. Få andre steder ville et lignende scenarie være muligt. 

Maven var nu begyndt at knurre, og naturligvis skulle jeg afprøve turneringens velrenommerede Pimento cheese-sandwich til blot 1,5 $. Selv disse to hvide stykker smurte toastbrød begejstrede mig, ligesom de åbenbart begejstrer tusindevis af andre golfentusiaster hvert år i april. 

Grundet chancen for tordenvejr havde Masters besluttet at lade halvdelen af spillerfeltet starte på hul 10 og den anden halvdel på hul 1. Det betød, at første hold var ankommet til 11, lige da jeg vendte tilbage til min base - nu mæt og fortsat yderst tilfreds. Søndags-pindplaceringen på 12. er altid et par meter fra højre greenkant med vand foran og til højre for green. Første spiller på hullet, Kyle Stanley, slog et fint slag op på green et par meter fra hullet - til stor jubel for os tilskuere … lige indtil den lille hvide kugle fik lidt for meget spin og forsvandt tilbage i det våde dyb. Samme skæbne led Thorbjørn Olesen lidt efter, dog reddede han sig en bogey.

Jeg fulgte også danskeren på det flotte par 5-hul på 13., hvor andetslaget fra nåletræs-underlaget desværre endte i Raes Creek og gav en bogey mere på kortet.

Efter en kort travetur nåede jeg dernæst lige præcis at sætte min popo i sædet på en af de store tribuner på banens andet ikoniske par 3-hul, nemlig hul 16, før jeg var så heldig at opleve en hole-in-one fra Bryson DeChambeau. Han slog perfekt 10 meter forbi pinden og brugte bakken til at rulle bolden tilbage i det 10,8 cm brede hul. Jublen kunne høres på hele banen, da bolden forsvandt.

De spillere der startede på forni var nu begyndt at ankomme til hul 12, så hurtigt vandrede jeg tilbage til min base og nød at se den ene stjerne efter den anden slå ind til det drilske hul.

Jeg var ikke ét sekund i tvivl om, hvem amerikanerne gerne så stå med trofæet. Når en birdie-score fra Tiger rullede ind på det store manuelle scoreboard, gjaldede der højere brøl, end en birdie fra enhver anden spiller formåede at fremkomme.

Da hr. Woods nåede til 12., var en stor del af de 30.000 publikummer samlet på et meget lille område. Tigeren lagde den sikkert på green, og da hans to nærmeste konkurrenter endte i baljen, var der åbnet op for amerikanerens 15. major-sejr.

Fod om fod med de mange tusinder andre powerwalkede jeg til hul 15 og 16, hvor Tiger viste, hvor skabet skulle stå. En sikker birdie på hul 15 blev fuldt af et superslag på 16., hvor bolden kyssede hulkanten, tæt på en hole-in-one, dog var en sikker birdie i hus.

På 18. green var der så massivt et menneskehav, at det var umuligt blot at nyde en mikrodel af greenen. Det var dog tydeligt at høre på tilskuerflokken, af verdens mest kendte golfspiller havde sejret. “Tiger, Tiger, Tiger”, gjaldede det ud over anlægget fra de ellevilde, primært amerikanske, tilskuere.

Jeg fik dog sneget mig til en plads lige ud til den sti, hvor spillerne går ind og underskriver scorekortet, og her kunne jeg opleve sejrherren på bare få meters afstand. 

Hold nu fast på kasketter og køller hvor var The Masters 2019 en fabelagtig og fornøjelig oplevelse. Det skriver vist sig selv, at jeg så indtrængende må anbefale enhver golfildsjæl at springe ud over teestepperne og opleve dette kæmpeevent på nærmeste hold. Jeg fortrød i hvert fald ikke mine strabadser ét eneste sekund.  

 

 

User Comments:

 • $$$$$$$$$$$$????

  16/04 - 2019 | Hans-Jørn Mortensen

  Hej Daniel! Vil du afsløre hvor meget din tur har kostet dig?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:761,939
 • Unique Visitor:83,883
 • Registered Users:157,803
 • Unregistered Users:31,154
 • Blocked Users:12,360
 • Published Nodes:15,013
 • Unpublished Nodes:262
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.237.94.109
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,084
  • This week:115,616
  • This month:485,808
  • This year:762,102

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk