På sporet af LPGA's spillere - golf i paradis | Golf.dk
Der er masser af vand på Ocean Course. Men fairways er brede - og udsigten smuk.

Foto: PR

På sporet af LPGA's spillere - golf i paradis

23/01 - 2018 | Henrik Søe og Peter Bugge

Begrebet paradis er en diffus og storladen størrelse. Men på Bahamas har man noget at have det i. Også når det kommer til golf. Det kan Golf.dk skrive under på efter at have besøgt et par af banerne.

Den ene er Ocean Course, som meget belejligt ligger på øen Paradise Island. Her svinger verdens bedste kvindelige spillere i denne uge forbi for at spille den sjette udgave af Pure Silk Bahamas LPGA Classic. Vi havde fornøjelsen af at teste banen et par uger før verdenseliten gjorde deres entre, og efter vores besøg er vi helt med på, hvorfor de professionelle LPGA-spillere valfarter til Bahamas i januar måned, hvor vinterkulden ligger som en kold dyne over de nordlige breddegrader.

På Bahamas har man 340 solskinsdage om året, og sådan en dag var det heldigvis også, da vi besøgte Ocean Course. Et kig på baneguiden afslørede, at vandhazarderne fylder særdeles godt i landskabet, og vi frygtede en anelse for vores sparsomme boldbeholdning, da vi satte buggien i fremdrift. Men banen er overraskende gavmild og letspillet, og vi skulle langt hen på runden, før vi hørte det første selvforskyldte plask. Og hvis du ser med fra Pure Silk Bahamas LPGA Classic i weekenden, vil du sikkert også se scores langt under par - med mindre vinden for alvor blæser op. Og det gør den tit her på kanten af Atlanterhavet.

Der er masser af glimrende huller – mange af dem med enestående udsigt til det azurblå hav. Ja, på et af hullerne spiller man bogstaveligt talt lige i vandkanten, og det mindste draw sender bolden direkte i Atlanten.

Omtumlet tilværelse

Selve Paradise Island, der ligger ud for kysten ved hovedstaden Nassau, har levet en omtumlet tilværelse gennem årene. Efter at have været i hænderne på folk som Merv Griffin (amerikansk entertainer) og Donald Trump (ditto) blev den konkursramte ø i 1994 købt af den stenrige sydafrikanske forretningsmand Sol Kerzner, der også står bag resortet Sun City i hjemlandet. Han skabte det enorme resort Atlantis, som med sine 3.414 værelser rangerer som et af verdens 20 største hoteller. Golfbanen lå der i forvejen, men trængte i den grad til en kærlig hånd. Opgaven blev lagt i hænderne på arkitekten Tom Weiskopf, der i 2000 skabte en række nye huller og gik i kødet på vegetationen for at skabe en bane med frit udsyn til havet. Det lykkedes til fulde, og i dag har man på flere huller fornemmelsen af at gå på stranden med syv-jernet i hånden. Det er det rene Bounty-golf.

Ocean Course og Atlantis-resortet har hidtil ikke haft den store konkurrence, når det handlede om golf på New Providence. Albany, hvor Tiger Woods gjorde comeback i december, er en privat bane, som kun kan spilles, hvis man bor på det ultradyre resort. Og Lyford Cay er om muligt endnu mere privat og på det nærmeste umulig at komme i nærheden af. Men sidste år kom der en fjerde bane til, da det konkurrerende resort Baha Mar åbnede Royal Blue. Her er der ikke udsigt til havet, men Jack Nicklaus har alligevel haft held til at designe et anlæg, der i den grad fremstår som to baner i én. De første ni ligger i fladt terræn med masser af vand, bunkers, store waste areas - og basis for sjove, udfordrende slag både fra tee og til green.

En ufarlig slange i paradis

Smilet stivner lidt, da vi på vejen til 10. green må bremse brat op. Midt på vejen ligger en slange og soler sig efter nogle dages regnvejr, men vores lokale caddie forsikrer os om, at der ingen giftige slanger er på Bahamas, så vi kører videre mod de sidste ni huller, som angiveligt skulle være endnu bedre end den første halvdel. Og det viser sig at holde stik. Bag-ni er kuperede og skærer sig ind mellem klippeformationer og har et touch af jungle-feel over sig.

Der er ikke ét kedeligt hul på banen, men skulle man alligevel døse hen i varmen, er man heldigvis udstyret med en caddie, som her laver mere end at rive bunkers, passe flag og rense bolde. Han agerer også forecaddie og spæner derfor foran på fairway for at signalere om vores bolde er okay. Og så er han en art lokal tourguide, som beretter om banens fortid som galopbane og om den amerikanske guvernør, som boede i det store hus ved 9. hul. Mod slutningen af runden hiver han os med ind en flagermus-grotte, der i gamle dage blev brugt af pirater, som smuglede rom for Al Capone. Grotten blev vistnok også blev brugt i en af filmene om Pirates of the Caribbean. Eller også mindede den bare om...

Vores mand hedder Angelo, en ægte Bahamas-type med tykt rastahår og mere energi end Golf.dk’s udsendte tilsammen. Selv om han måske ikke var verdensmester i at læse putts, var hans sprudlende humør og fortællelyst kun med til at gøre vores golfrunde til en endnu større oplevelse, end den var i forvejen.

Lidt ekstra med i posen

Den fortællende caddie er et af flere eksempler på, at Royal Blue ønsker at give gæsterne noget ekstra med hjem. Har man ikke taget udstyret med til Bahamas, er der mulighed for at prøve markedets allernyeste (og dyreste) udstyr på rangen og få gode råd fra træneren om, hvilke jern og køller der passer til netop dig. Du får også udleveret to stænger Pro V1-bolde, og når du passerer klubhuset ved 12. hul, får du en lille souvenir - inklusive flydende indhold og alkoholprocenter - med i buggien.

Det er dog en god ide at bevare ædrueligheden til 16. hul, som er banens absolutte signaturhul. På kanten af en stor sø har Jack Nicklaus kreeret et gudesmukt par 3-hul med ø-green og wow-effekt.  

Vi har sjældent følt os så velkomne på på en golfbane, som på Royal Blue. Og et hurtigt kig på Tripadvisor viser, at vi ikke er alene om den oplevelse. Alle anmeldelser roser den venlige og familiære stemning. Og så glemmer man – næsten – den hampre pris på greenfee: 295 dollars, når man bor på resortet, 100 dollars mere, hvis man kommer ude fra. Der er dog rabat at hente, hvis man tager en twilight-tid. Priserne er nogenlunde de samme på Ocean Course.

Men sådan er det generelt. Bahamas er dejlig, smuk – og dyrt.

Golf på Bahamas er lidt af en oplevelse– se det ved selvsyn på Viasat Golf, der fra torsdag til søndag klokken 17 sender direkte fra Pure Silk Bahamas LPGA Classic på Ocean Course.

Det stjernespækkede felt tæller også tre danskere: Emily K. Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen.


Fakta

Vejen til Bahamas

Der går direkte fly til Nassau fra en lang række byer i Florida. Flyvetiden er omkring en time. Der er også direkte fly fra en række andre amerikanske byer samt London.


Om Bahamas

Bahamas er en selvstændig stat under det britiske Commonwealth. Landet består af 700 øer – heraf er blot omkring 30 beboede. Østaten har i alt ni golfbaner, fire af dem – inklusiv de to, vi spillede - ligger på New Providence, der også huser hovedstaden Nassau.

 

Links

http://bahamar.com/experiences/golf/

www.atlantisbahamas.com/thingstodo/golf

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,177,283
 • Unique Visitor:178,249
 • Registered Users:166,914
 • Unregistered Users:31,317
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,334
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,153
  • This week:102,220
  • This month:413,170
  • This year:3,177,937

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk