Ovesen: Jeg kan ikke slå toppen af en flødeskumskage | Golf.dk
Martin Ovesen er en overraskende dansker i toppen ved Made in Denmark Challenge.

Foto: Brian Rasmussen

Ovesen: Jeg kan ikke slå toppen af en flødeskumskage

08/08 - 2019 | Kasper Ørkild

Challenge Tour-turneringen i Ry blev første klarede cut i år for 27-årige Martin Ovesen. Han ligger som en af de bedste danskere, selvom han ikke havde regnet med noget ved Made in Denmark Challenge.

Kolding-spilleren er dog ni slag under par efter to runder trods en pause fra turneringer på mere end to måneder. I mellemtiden har han kun spillet tre runder golf inden turneringen i Ry.

Årsagen til pausen er rygproblemer, som har tynget ham hele sæsonen.

- Jeg har overhovedet ikke haft nogen forventninger. Jeg har været skadet siden december og har kæmpet med det. Jeg er endelig kommet ovenpå, men min ryg strammer helt op, når jeg spiller flere runder i streg. Det gør den også i dag, men jeg får scoret fint og putter godt, fortæller Ovesen.

Smerterne sidder også i ham, da han står foran klubhuset efter torsdagens runde.

- Da vi spillede pro-am tirsdag, var det fint. Onsdag kunne jeg godt mærke det. I dag var det pilleglasset, som jeg rakte ud efter som det første. Så jeg skal ind og masseres lidt for at blive klar til fredag. Jeg havde lovet mig selv, at jeg ville spille, hvis jeg gik videre. Det er ikke farligt, men det gør ondt, siger han.

Martin Ovesen regner med at få en såkaldt medical excemption, der forlænger hans kort til Challenge Tour med et år grundet skaden og det lille antal turneringer, som han har spillet. 

Made in Denmark Challenge er den sjette turnering på Challenge Tour i år for hans vedkommende.

- Jeg spillede skidt fra starten af året og valgte at stoppe, fordi det ikke nytter. Det er en ‘neverending story’, der har stået på i otte måneder.

- Jeg kan godt spille nogle runder, men jeg kan ikke træne efter. Så jeg valgte at stoppe. Nu har jeg haft seks-syv ugers pause, og det her var perfekt til at give det et skud. Jeg kan bo hjemme, sove i min egen seng og køre herop. Jeg kan også se mine fysioterapeuter herhjemme, så det var helt ideelt for mig at vælge den her turnering, forklarer han.

Onsdag og torsdag gik Martin Ovesen med landsmanden Jeppe Huldahl. Her fik Kolding-spilleren typisk lov til at slå først fra fairway grundet den fysiske tilstand, som han er i.

- Jeg slår kun med 80 procent den her uge. Jeg kan ikke slå toppen af en flødeskumskage. Jeppe og jeg plejer at slå nogenlunde samme længde, men jeg er bag ham hele tiden og slår et jern mere end ham. Men jeg kan åbenbart score med det, siger Martin Ovesen.

Forventningerne er altså skruet ned for Challenge Tour-spilleren, der bare nyder timerne på banen.

- Jeg er bare glad for at spille golf igen. Jeg elsker det, og det er virkelig fedt at være herude. Jeg tror også, at det er en af faktorerne, der spiller ind på mine runder. Jeg nyder at spille golf mere end normalt, og jeg er meget mere afslappet, selvom min krop ikke er på 100 procent, slutter han.

Martin Ovesen regner ikke med at spille flere Challenge Tour-turneringer i år. Han vil dog prøve at spille flere pro-ams og teste sin fysik på Ecco Tour, hvis det bliver muligt.

Se hele stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer