Optimisme eller naivitet? Drømmen om et episk Tiger-comeback lever | Golf.dk
Hvad har fremtiden i vente for mig? I 2002 ville ingen spå om andet end storhed og triumfer. Nu er alting mere usikkert for den 14-dobbelte majorvinder, som gør comeback efter mere end ni måneders pause.

Foto: Getty Images

Optimisme eller naivitet? Drømmen om et episk Tiger-comeback lever

27/11 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Den genopstandne Tiger Woods slår længere end Rickie Fowler. Halvdelen af tiden slår han faktisk længere end Dustin Johnson, kan vi forstå.

Og selv hans gamle træner mener, at Tiger kan vinde turneringer med det sving, han har indarbejdet efter sin seneste rygoperation og lange skadespause, som altså slutter om cirka 72 timer.

Golfverden er på mange måder kommet videre efter en lang årrække, hvor alt handlede om Tiger. En nyt kuld ikoniske stjerner sørger nu for drama i verdenstoppen, og der er en udbredt accept af, at vi aldrig får Tiger Woods at se deroppe igen.

Alligevel er der et stort marked for historier, der kan anspore til håb om et comeback af historiske dimensioner. Er Woods måske ikke manden, der rykkede grænserne for, hvad der overhovedet er muligt på en golfbane? En spiller af den slags, man aldrig må afskrive?

At han nu slår længere end Rickie Fowler er noget, som Fowler selv sagde til en amerikansk golfjournalist efter en træningsrunde med Tiger. Vist nok med et skælmsk smil om læberne, men alligevel blev det en stor historie.

I sidste uge spillede Woods en træningsrunde med Donald Trump, Dustin Johnson og den tidligere tourpro Brad Faxon. Efter runden udtalte Faxon, at Tiger Woods slog længere end den eksplosive verdensetter Dustin Johnson på halvdelen af de huller, hvor begge slog driver. Også den historie blev taget op i mange medier.

Det samme gjorde en udtalelse fra Tigers mangeårige træner Hank Haney, som efter at have set et videoklip af Woods’ nye sving udtalte, at det var “et sving han kunne vinde med”.

Men i de vågne og ædrus verden burde det slet ikke handle om, hvorvidt han kan vinde. I hvert fald ikke lige nu. Spørgsmålet er, om Tiger Woods overhovedet er rask nok til at kunne spille igen.

Eller, det er i hvert fald et af de vigtigste af mange spørgsmål omkring den snart 42-årige legende. Mindst lige så usikkert er det, om han mentalt er klar. Om han tør stole nok på sin ryg til at svinge igennem. Om han overhovedet er motiveret til at bringe de ofre, der skal til for at spille på højeste niveau. Om hans korte spil ligger i ruiner, som det gjorde for to et halvt år siden, hvor han lignede en amatør, når han skulle chippe. Har han kontrol over sit forbrug af smertestillende medicin, som medførte en stor ydmygelse i foråret?

Tallene er ildevarslende. Han har ikke klaret et cut siden august 2015. Han har ikke vundet en major siden 2008 eller nogen turnering i det hele taget siden 2013. Han er blevet opereret i ryggen i fire gange og har kun fuldført en enkelt turnering i 2016 og en enkelt i 2017.

Hvad har sådan en mand at gøre i et felt, der tæller Jordan Spieth, Henrik Stenson, Justin Rose, Hideki Matsuyama, Dustin Johnson, Rickie Fowler, Brooks Koepka og Patrick Reed?

Det ved vi mere om natten til mandag, når Hero World Challenge er ovre. Kan Tiger Woods gennemføre alle fire runder uden mén og slutte andet end nummer sjok i  det kun 18 mand store felt, vil hans deltagelse sikkert blive betegnet som en succes.

Og PR-mæssigt er Hero World Challenge på Bahamas allerede en kæmpe succes. Der er ingen tvivl om, at C More Golf, der viser turneringen i Danmark, betragter som en af årets vigtigste alene af den grund, at Tiger Woods gør comeback.

Og de globale seertal på torsdag vil givetvis være blandt de højeste for nogen torsdagsrunde i hele 2017.

Det kan være svært at tro på, at der mere verdensklassegolf i Tiger Woods. Men det er også svært ikke at glæde sig til at se ham tilbage på banen igen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer