Oosthuizen alene i front med 62'er | Golf.dk
Louis Oosthuizen har vundet fire af sine otte sejre på europatouren i hjemlandet Sydafrika.

Foto: Getty Images

Oosthuizen alene i front med 62'er

06/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med ni birdies og ni pars lagde Louis Oosthuizen sig torsdag alene i spidsen for South African Open. 62 stod der på sydafrikanerens scorekort, og det giver ham en god start i jagten på sejr i sit nationale mesterskab for første gang i karrieren.  

Oosthuizen er i besiddelse af et af de mest misundede sving i golf, og hans talent er ikke til at bestride. År efter år er han en af de store trusler i de største turneringer. Det blev til en 12. plads, en 18. plads og en 28. plads i de tre majors, han spillede med i i 2018. I 2017 blev han nummer to i både The Players og PGA Championship – hvilket betød, at han nu har andenpladser i alle de fire majors.

Trods alle kvaliteterne er det næsten tre år siden, Oosthuizen vandt sin seneste turnering. Den kom i Perth og var hans ottende titel på europatouren. For mange er det en drømmekarriere, men for et talent som Oosthuizen virker det som et noget fattigt udbytte.

Med sine 36 år kan han stadig nå at genfinde den form, der vandt ham The Open i 2010, og måske bliver ugens turnering på Randpark Golf Club i Johannesburg et skridt på vejen. Efter den første af fire runder fører han med et enkelt slag ned til Madalitso Muthiya og sidste uges vinder, Q-School dimittenden Kurt Kitayama.

De første runder er de 240 deltagere spredt ud på Firethorn Course og Bushwillow Course, inden top-65 i weekenden skal afgøre turneringen mellem sig på Firethorn.

Oosthuizen (og Muthiya) åbnede turneringen på den noget nemmere Bushwillow Course. Kun 16 af de 61 spillere, som afleverede scores i 60'erne, spillede Firethorn. Selvom Oosthuizen har den mest krævende af de to baner i vente fredag, var humøret højt, da han talte med europatouren efter runden.

- Uanset hvor eller hvornår, giver det altid en rar følelse at gå ni under par. Det var en af den slags runder, hvor man ikke rigtig kigger på leaderbordet eller scorekortet og i stedet bare spiller.

- Jeg drivede rigtig godt og gav mig selv gode chancer for at slå den tæt på, og jeg putter fint, så det var bare birdie efter birdie.

- Der er lang vej igen. Jeg har fået en af banerne ud af verden, så nu fokuserer jeg bare på turneringens primære bane. I morgen føles det som en ny turnering for mig, sagde Oosthuizen.

Verdens nummer 44, Matt Wallace, er på en delt femteplads i -6. Et slag længere tilbage har Ernie Els og Branden Grace del i ottendepladsen.

Tre danskere har taget turen til den sydlige halvkugle, og af dem klarede Jeff Winther det bedst. I sin første turnering efter at have genvundet spilleretten på Q-School lavede han fem birdies, to bogeys og er nummer 27 i -3.

Sidste uge lavede Joachim B. Hansen masser af birdies men også alt for mange fejl til at spille med om de sjove placeringer på Mauritius. Torsdag forsatte tendensen i Sydafrika. Vinderen af challengetouren var tre under par med to huller igen, men en bogey-bogey afslutning bragte ham ned til 62. pladsen i -1.

Det er cutgrænsen som tingene står, og derfor har den tidligere vinder Morten Ørum Madsen en kæmpe opgave foran sig fredag, hvis han skal med til weekenden. Efter en 76'er er han helt nede som nummer 212.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer