Olesen om Ryder Cup-ambitioner: Det ligger hele tiden i baghovedet | Golf.dk

Olesen om Ryder Cup-ambitioner: Det ligger hele tiden i baghovedet

28/06 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Søndagens andenplads i BMW International Open var en aldeles udmærket start på et travlt stræk for Thorbjørn Olesen. Denne uge spilles Open de France, næste uge går turen til Scottish Open og til slut følger The Open Championship.

- De her fire turneringer er rigtig vigtige på grund af mange ting, og det kunne være fedt at vinde en af dem, sagde Olesen, da Golf.dk fangede ham under dagens Pro-Am på Golf National nær Paris.

Desværre kunne den 26-årige dansker også berette om en gammel skade, som giver nye problemer.

- Jeg synes, jeg har spillet godt hele året, men desværre fik jeg problemer på Wentworth med min lyske, som jeg har haft før, så det har været tre-fire uger med lidt problemer - også i sidste uge - men jeg spillede godt alligevel.

- Det har været godt i fire-fem måneder, men så er det kommet lidt tilbage på grund af, at jeg har trænet meget og spillet meget golf, men jeg får en masse behandling og laver en masse øvelser for at det skal blive bedre. Det kommer og går lidt, desværre. Det er lidt en lorteskade at have, men jeg håber, vi kan få helt styr på det. For eksempel mærker jeg ikke noget til det i dag. Søndag kunne jeg mærke det på de sidste 18 huller, og så er det svært, for det mindsker min rotation i tilbagesvinget. Men jeg synes, jeg svinger godt og spiller godt, så det er jeg glad for, sagde han.

Andenpladsen var Olesens femte top-10 placering i 2016, og den gode form har bragt ham op kun otte verdensranglistepoint fra den yderste kvalifikationsplads til Ryder Cup-holdet. Med præcis to måneder tilbage af kvalifikationen er det ikke et emne, der lader sig fortrænge.

- Jeg synes, jeg har haft mange top-10 placeringer i år. Jeg har ikke vundet endnu, og det er det, jeg prøver at koncentrere mig om; at se om jeg kan vinde, men Ryder Cup ligger helt sikkert i hovedet. Det er en drøm for mig at kunne kvalificere mig til Ryder Cup, og nu har jeg selv spillet mig i en position, hvor jeg har muligheder for at kvalle, hvis jeg spiller godt nok. Det er jo en fed position at være i. Så jo, det ligger helt sikkert i baghovedet hele tiden.

Hvis Olesens lyske ellers arter sig, er der gode chancer for at se ham nær toppen søndag. Han holder meget af Golf National, hvor han fik en andenplads i sin rookie-sæson tilbage i 2011.

- Jeg synes, det er en fed golfbane, måske den bedste vi spiller på europatouren, en rigtig udfordrende bane; meget vand i spil, tight, man skal virkelig være koncentreret alle 18 huller, så jeg synes, den passer godt til mig, også fordi jeg ved, jeg har spillet godt her før, sagde han.

Et godt resultat kan bringe Olesen et stort skridt tættere på målstregen i kvalifikationen. På grund af OL ligger Bridgestone Invitational i år samme uge som Open de France, og for at lokke spillere til udgave nummer 100 af den franske turnering, lader europatouren turneringen tælle for to til Race to Dubai. Til Ryder Cup listen kommer de 3,5 millioner euro i præmiepuljen til at tælle som seks millioner point, og de 42 verdensranglistepoint til vinderen boostes til 64 i Ryder Cup regnskabet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer