Olesen og Bjerregaard ligner starten på ny dansk guldalder | Golf.dk

Olesen og Bjerregaard ligner starten på ny dansk guldalder

15/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Thomas Bjørns 22. pladser er det fremmeste, en dansk spiller nogensinde har præsteret i The Players Championship. Det kan der meget vel blive ændret på i løbet af weekenden i den 12,5 millioner store flagskibsturnering på PGA Touren.

Den næste generation af danske stjerner har været længe undervejs. Ja, der har været danske sejre, der har været masser af danske topresultater, men arvtagerne til Bjørn, to gange Hansen og Kjeldsen har ladet vente på sig. Mads Vibe Hastrup, Morten Ørum Madsen, Jeppe Huldahl - alle har de vundet på europatouren, og hver gang har de vist sig at være en falsk start på noget stort – indtil videre i hvert fald. 

Heltene fra Paris har taget champagnen med til Sawgrass.

Nu er det anderledes. Thorbjørn Olesen har måske ikke nået den superstjernestatus, han af mange blev spået efter gennembruddet i 2013, og Lucas Bjerregaard har taget sig aldeles god tid om at slå igennem, når man tager hans enorme potentiale i betragtning. 

Men de er på vej. Måske er de der allerede, uden at det helt er gået op for omverdenen. Begge er i den sjove ende af stillingen ved Players Championship, begge har mulighed for at spille med om topplaceringerne, når det hele skal afgøres søndag.

Tilbage i 2013 udtalte Thomas Bjørn til denne hjemmeside, at Olesen skulle til USA at spille. Det blev kun til en enkelt sæson i første omgang, men nu er døren åbnet på klem igen. Han er tilbage i top-50 på verdensranglisten, Bjerregaard er lige på grænsen som nummer 51 denne uge, og begge har bevist, at de kan spille med på højeste niveau på verdens stærkeste tour.

Olesen har en syvendeplads fra The Masters og en sjetteplads fra Arnold Palmer Invitational på cv'et, og det er også blevet til en top-10 placering i The Open Championship. Deltagelsen på et sejrende Ryder Cup-hold må også tælle for noget. Bjerregaard blev nummer 12 for to uger siden i sin debut på PGA Touren, og han besidder et spil fra tee til green meget få kan måle sig med.

Måske er de ikke ligefrem født til at dominere i USA, men begge har uden tvivl amerikanske topresultater i ascendanten.

Efter sin anden 70'er i træk går Bjerregaard ind til weekenden fire under par, hvad der i skrivende stund svarer til en delt 26. plads, kun tre slag fra top-10. Husk på, vi har tale om en turnering med den største præmiepulje i golf, en turnering med samtlige medlemmer af verdens top-50 til start. Dustin, Tiger, Rory, Justin, Justin, Brooks... alle sammen. Der er langt til Kenya Open.

Olesen er endnu bedre stillet med 36 resterende huller. I skrivende stund er han på en delt 20. plads i -5. Det blev til fire birdies, inden dagens enlige bogey på sit femtesidste hul. 

Det ser godt ud for dansk golf. Læg dertil Joachim B. Hansen, som vandt challengetouren og med stor sandsynlighed har større ting foran sig, og så ligner det tegningen til en ny gylden generation, én som måske kan måle sig med den, der bragte Danmark på golfens verdenskort i første omgang. I modsætning til Bjørn og co. vil det måske i denne omgang ende med en dansk sejr på højeste niveau. 

Det kan ikke udelukkes, den kommer allerede denne uge.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer