Olesen har det ene ben i Paris | Golf.dk
Ud af sine seneste ni turneringer er Thorbjørn Olesen både blevet nummer ét, to, tre, fire og seks.

Foto: Getty Images

Olesen har det ene ben i Paris

27/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I 1997, 2002 og 2014 repræsenterede Thomas Bjørn Europa, i 2008 kvalificerede Søren Hansen sig, og nu står Thorbjørn Olesen med alletiders chance for at blive historiens tredje dansker til at spille Ryder Cup.

Efter afslutningen på PGA Tourens The Northern Trust resterer der kun Made in Denmark i den europæiske kvalifikation, og det gør det nu muligt at danne sig overblik over de forskellige scenarier. 

Det ser godt ud for den 28-årige dansker. Kvalifikationen er ganske kompliceret, men regnestykket er enormt enkelt for sjællænderen, som indtager det yderste af de fire mandater fra World Points List:

Bliver han nummer syv eller bedre, så kvalificerer han sig - intet men, intet hvis. Top-7 i Silkeborg, så er pladsen på Thomas Bjørns hold sikret.

Lykkes det ikke for verdens nummer 40, inviterer han andre til at påvirke udfaldet, men kun i to scenarier kan Olesen blive stødt bort fra en plads blandt de automatisk kvalificerede. De er:

1. Hvis Matthew Fitzpatrick vinder MiD
2. Hvis Eddie Pepperell vinder MiD

Selvom Pepperell og Fitzpatrick, nummer 59 og 45 i verden, er blandt favoritterne, er det med ét ben plantet på Le Golf National, at Olesen går ind til den danske europatour-turnering.

Det bliver spændende at  se, om den forsvarende verdensmester endegyldigt kan sikre sig adgang til golfens største spektakel, og det bliver næsten ligeså interessant at følge de øvrige stjerners kamp for Thomas Bjørns gunst.

Pepperell og Fitzpatrick kan nå at gøre indtryk på kaptajn Bjørn, der sætter navn på de sidste fire medlemmer af holdet den femte septemer, og det samme kan Thomas Pieters, der gjorde så flot en figur for to år siden. 

De ligner de bedste bud på ”wild cards” fra puljen af spillere til start i Made in Denmark, men de er oppe mod etablerede stjerner som Henrik Stenson, Paul Casey, Ian Poulter, Rafa Cabrera Bello og Sergio Garcia, som alle holder friuge, selvom de ikke har opfyldt kvalifikationskravet.

Link til kvalifikationen

User Comments:

 • Det er korrekt

  27/08 - 2018 | Bo Jørgensen

  Kvalifikationen slutter med Made In Denmark så turneringen i USA tæller ikke med...

 • Thorbjørn

  27/08 - 2018 | Kim Hartelius

  En syvendeplads ALENE eller med max een anden spiller er nok. Hvis de er 3 eller flere, er en 7. plads IKKE nok. En 6. plads eller bedre er sikker.

 • Afklaring omkring deltagelse

  27/08 - 2018 | Morten Wesenberg

  Det må så betyde at den turnering der spilles i USA denne uge ikke tæller med? For her er flere deltagere der kan overhale Olesen på World ranking point listen...

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer