Olesen fik frustrerende optakt til afgørende uge | Golf.dk
Thorbjørn Olesen er nummer seks på Race to Dubai inden Nordea Masters.

Foto: Getty Images

Olesen fik frustrerende optakt til afgørende uge

16/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Thorbjørn Olesen er favorit denne uge i Nordea Masters, men den 28-årige dansker har ikke haft den bedste optakt til turneringen på Hills Golf Club i Göteborg. Danskeren skulle overkomme følgerne af at krydse syv tidszoner, men i det mindste nåede han frem planmæssigt. 

Det gjorde hans arbejdsredskaber ikke. Køllerne nåede ikke med hjem fra USA, og da Olesen i stedet forsøgte at bringe sit reservesæt med til Sverige, forsvandt det også.

Det er en uheldig start på en utrolig vigtig uge for verdens nummer 41. Olesen har Nordea Masters og Made in Denmark til at kvalificere sig til Ryder Cup. Fire spillere fra hver af de to kvalifikationslister kommer med Thomas Bjørn til Paris, mens kaptajnen også råder over fire ”wild cards”.

Olesen regner dog ikke med, at det nære forhold til sin ældre landsmand bliver en hjælp, så han satser på at sikre sig direkte kvalifikation.

- Thomas og jeg er rigtig gode venner. Jeg tror ikke, det gør det bedre for mig, måske er det værre. Jeg ville elske at komme med på holdet i top-8. Det er mit mål, sagde Olesen til europatouren inden starten på turneringen.

Køllerne – et af de to sæt – ankom onsdag, tidsnok til at få vedligeholdt et sving, der denne sommer har produceret en sejr, en andenplads, en sjetteplads samt en 12. plads i The Open og en tredjeplads i WGC – Bridgestone Invitational.

Olesen har 170.827 point op til fjerdepladsen på European Points List. Hver euro er halvandet point værd. På World Points List er Olesen nummer 10, men med sine 166,21 point er han kun 1,98 point fra Ian Poulter på den yderste kvalifikationsplads.

I Sverige er der 24 verdensranglistepoint og 250.000 euro til vinderen. Ingen af de øvrige kandidater til en plads på Ryder Cup-holdet spiller med. Ifølge verdensranglisten udgør Alexander Björk, Lucas Bjerregaard og Martin Kaymer de største trusler i kampen om sejren, men Olesen er den eneste spiller fra verdens top-50.

Det er første gang, Hills er vært for Nordea Masters, men Olesen har gode minder fra turneringen. Han blev nummer fire tilbage i 2009, da han stadig primært spillede Nordic League, og sidste år opnåede han samme placering.

De to første dage spiller Olesen med Alexander Björk og den forsvarende mester, Renato Paratore.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer