Olesen færdig i Perth | Golf.dk
Efter seks huller søndag var Thorbjørn Olesen tre slag under par, men det var ikke nok til at avancere i formatet "Super 6".

Foto: Getty Images

Olesen færdig i Perth

11/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Thorbjørn Olesen har tidligere triumferet på Lake Karrinyup Country Club, og efter tre runder i ISPS Handa World Super 6 Perth var den 28-årige dansker på andenpladsen. Havde turneringens format været 72 hullers slagspil, ville Olesen være i glimrende position til at vinde for femte gang på europatouren.

Sådan er vilkårene ikke denne uge. Europatourens eksperimenterende forsøg på at styrke spillets publikumsappel har ført formatet ”Super 6” med sig. De 24 bedste efter tre runders slagspil spiller hulspil om titlen i ultrakorte matches over seks huller.

Olesens eneste præmie for sit flotte slagspil, var en seedning, der betød, han kunne sidde første runde over. Da han trak i arbejdstøjet, var modstanderen undertippede Callan O'Reilly. Udover Olesens gode minder fra turneringsbanen gik han også ind til matchen 726 placeringer højere end den jævnaldrende australier på verdensranglisten. O'Reilly havde ikke klaret et cut i sine tre seneste forsøg, og han var ikke nær Olesens klasse i de indledende runder denne uge.

Alt det betyder meget lidt i hulspil- især når der skal findes en vinder efter blot seks huller. Olesen gjorde intet galt, men endte alligevel med det korteste strå.

Efter to pars, en birdie og en eagle var den danske verdensmester 1up, men pars på de to sidste huller rakte ikke til sejren. O'Reilly producerede to birdies og fik sin total til -4 for de seks huller. Dermed avancerede han, mens Olesen blev sendt hjem.

Olesen var ikke den eneste favorit, der blev sendt tidligt hjem. Prom Meesawat vandt slagspilskvalifikationen, men han løb ind i et stormvejr i sin 1/8-finale. Der kom han op imod amatøren Min Woo Lee, som har været ustoppelig i de tidlige timer.

19-årige Lee lavede fem birdies mod Meesawat og vandt 2up. I den indledende match havde han lavet fem birdies i træk og gjort det overflødigt at spille det sidste hul på den modificerede bane. Altså går han ind til kvartfinalen med 11 birdies ud af 12 mulige.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer