Olesen får sponsorinvitation til PGA Tour-turnering | Golf.dk
Thorbjørn Olesen er klar til at spille mere i USA.

Foto: Ulrik Jantzen

Olesen får sponsorinvitation til PGA Tour-turnering

12/04 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

I disse dage har Thorbjørn Olesen travlt med at gøre sig gældende i The Masters, hvor han tidligere har præsteret en 6. plads - det bedste danske resultat nogensinde.

Men han er øjensynligt klar til at tilbringe endnu mere tid i USA.

I hvert fald har han tænkt sig at benytte en sponsorinvitation til at spille AT&T Byron Nelson på Trinity Forest i Dallas fra den 9. til den 12. maj.

Det oplyser Golftv, som har rettighederne til den amerikanske PGA Tour. Streamingtjenesten oplyser samtidig, at Danmark er det femtestørste land målt på brugere af Golftv.

Så en vis dansk interesse for at følge PGA touren er der, ligesom der synes at være en interesse fra Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard i at spille mere på den.

I hvert fald har Bjerregaard tidligere i år sagt ja til særlige invitationer til Honda Classic og Valero Texas Open, og nu er det Thorbjørn Olesen, der vælger at spille AT&T Byron Nelson, som i nyere tid har været vundet af spillere som Sergio Garcia, Jason Day, Jason Dufner, Keegan Bradley og Adam Scott.

Turneringen ligger ugen inden årets anden major, PGA Championship, som i år spilles i New York. Der er både Thorbjørn Olesen på startlisten, og lige nu er der ikke noget, der tyder på, at vi ser nogen af de to på europatouren før Made in Denmark, som spilles lige efter PGA Championship.

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard har gjort meget de seneste måneder for at gøre sig lækre for de amerikanske tv-seere og dermed også sponsorerne på PGA Tour.

Som Ryder Cup-spiller og manden, der gav Jordan Spieth både trælår, ørefigen, begmand og buksevand i singlen, er Thorbjørn Olesen blevet en kendt spiller. Og Lucas Bjerregaard gik fra ukendt til berømt, da han for to uger siden slog Tiger Woods på sin vej til at blive nummer fire ved WGC - Dell Technologies Match Play.

Ingen af delene er dog garant for invitationer. Så sent som i februar blev Thorbjørn Olesen for eksempel afvist, da han ønskede at spille Genesis Open i Californien.

Lucas Bjerregaard mangler efter sin flotte 4. plads i Texas ikke meget for at sikre sig et rigtigt medlemskab af PGA Tour, så det er slet ikke utænkeligt, at vi fremover vil se Danmarks to bedste spillere langt mere i USA.

Bjerregaard er lige nu nummer 43 i verden. Thorbjørn Olesen er nummer 53.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer