Olesen et slag fra top-10 | Golf.dk
Thorbjørn Olesen har chance for at hente sæsonens fjerde top-10 placering søndag.

Foto: Getty Images

Olesen et slag fra top-10

08/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med syv millioner dollars i præmiepuljen er der igen denne uge mulighed for at foretage store ryk på diverse lister. Thorbjørn Olesen er nummer syv på både Race to Dubai og European Points List. 

På Race to Dubai har 28-årige Olesen en realistisk chance for at rykke i top-5. Rory McIlroy på femtepladsen er mindre end 300.000 euro foran. I kampen om de fire kvalifikationspladser til Ryder Cup via European Points List er Olesen næste 900.000 point fra Francesco Molinari på fjerdepladsen. Hver euro tæller for halvandet point.

Tre runder inde i Dubai Duty Free Irish Open er Olesen på 14. pladsen. Han gik tredje runde på Ballyliffin Golf Club i 70 slag og nåede til -5 samlet. Derfra er der et slag til top-10 og fem slag til en delt andenplads.

Der finder man Ryan Fox og Joakim Lagergren. Helt i front ligger sydafrikaneren Erik Van Rooyen, som opnåede oprykning til europatouren inden denne sæson. Den 28-årige har hentet to top-10 placeringer i løbet af året men finder sig i en uvant situation fire slag fri af feltet.

Hvordan Van Rooyen kommer til at reagere på at blive jagtet af spillere som Lee Westwood, Danny Willett og Jon Rahm er endnu uvist, men selv hvis han skulle holde nerverne i ro, er Olesen ikke helt uden chancer.

For to uger siden var den femdobbelte vinder på europatouren lige ved at løbe med sejren i BMW International Open, da han afleverede en 61'er søndag. Noget tilsvarende under ugens finalerunde vil i det mindste lægge pres på spillerne nær toppen.

De to andre danske finalister ser ikke ud til at skulle have topplaceringer med fra Irland. Søren Kjeldsen brugte 73 slag lørdag og er på 41. pladsen i par, et slag bag værten Rory McIlroy. Thomas Bjørn er nummer 59 i +2 efter en 74'er.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer