OL er udskudt et år | Golf.dk
Nicole Broch Larsen har gode chancer for at repræsentere Danmark ved OL for anden gang. Det bliver dog ikke her til sommer. OL bliver udskudt.

Foto: Emil Hornstrup

OL er udskudt et år

24/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

OL i Tokyo bliver først afholdt senere.

Det blev bekræftet tirsdag middag efter nogle dage med svirrende rygter.

Der er endnu ikke fastlagt datoer for legene, som stadig vil bære navnet "Tokyo 2020". Arrangørerne ønsker dog ikke at udskyde mere end et år.

Det er første gang i verdenshistorien, at et sommer-OL er blevet udskudt. Det er dog sket i forbindelse med verdenskrige, at de er blevet aflyst.

For golfsportens vedkommende betyder beslutningen en noget mindre kaotisk kvalifikationsproces. Verdensranglisten er nemlig blevet fastfrosset under coronakrisen, og da OL-udtagelse var sat til at finde sted i slutningen af juni 2020, kunne det blive på basis af meget få nylige resultater, at spillerne skulle udtages.

Danmark ventes at have to damer og to herrer med i den olympiske golfturnering. Lige nu er Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen de to højest rangerende damespillere. De to højest rangerende herrespillere er Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, også selvom sidstnævnte ikke har spillet siden juli 2019.

En mulig gevinst for den olympiske golfturnering er, det giver den lige nu skadede Tiger Woods bedre mulighed for at blive fit og spille sig ind i turneringen. Lige nu er de fire amerikanske spillere, der ville få plads i turneringen, nemlig Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas og Patrick Reed. Dustin Johnson har godt nok meldt ud, at han ikke vil til OL, og hans plads ville lige nu gå til Patrick Cantlay.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer