O'Hara mangler kun den sidste brik i spillet | Golf.dk
Therese O'Hara er klar til finalen

O'Hara mangler kun den sidste brik i spillet

22/03 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det er ikke kun dansk kvindegolf, som står stærkere end nogensinde før. LPGA Tour er i disse år beriget med masser af turneringer og en enorm talentpulje, som gør konkurrencen ekstremt hård. Det har Therese O'Hara fået at føle.

I sin tre første turneringer i 2017 har danskeren spillet seks runder under par, men alligevel er det blot blevet til et enkelt klaret cut. I sidste uge måtte hun pakke køllerne ned efter 36 huller med en samlet score i -3.

Det er vilkårene, men O'Hara lader til at være langt bedre rustet til opgaven nu end i rookiesæsonen 2015. Dengang klarede hun blot to cuts ud af 16 mulige, præsterede otte runder under par og havde en gennemsnitsscore i 73,68 slag. 

Det statistiske grundlag for 2017 er stadig ret spinkelt, men tendensen giver grund til optimisme for den 29-årige. Hun har lavet 29 birdies, mere end 3,5 pr. runde, og med en gennemsnitsscore i 71,13 slag er kun 64 spillere bedre i den opgørelse.

Gennemsnitsscore er et ligegyldigt parameter i forhold til at beholde spilleretten og i det hele taget tjene til dagen og vejen, men det er et udtryk for stabilitet. Den var en mangelvare i 2015, men en forbedring på 2,55 slag i den indledende del af den nye sæson i forhold til 2015 er en drastisk forbedring.

Der, hvor de store penge tjenes, er ved de ekstraordinære præstationer. Dem har O'Hara også bevist, hun er i stand til at levere, selv når hele karrieren er på spil. I januar spillede hun en tredje runde i -6 på Bahamas, og et par måneder tidligere var hun den klart bedste spiller i finalerunden ved LPGA Q-School.

O'Hara var klar til at lægge køllerne på hylden, hvis kvalifikationen til LPGA mislykkedes, men med 66'er i blæsende betingelser rykkede hun fra nummer 30 til otte i løbet af de afgørende 18 huller. Pludselig fik karrieren nyt liv, og hvem ved, hvor langt hun nu kan nå.

Denne uge skal hun forsøge at gøre sig gældende i Kia Classic i Californien. Tirsdag spillede O'Hara prøverunde på Aviara Golf Club med formstærke Michelle Wie, men selskabet bliver mindre prominent til torsdagens åbningsrunde. Sammen med Paula Reto og Kim Kaufman lægger O'Hara fra land klokken 15.22 dansk tid.

For et år siden løb Lydia Ko med sejren foran Inbee Park, så det er en turnering, sportens største navne har et godt tag i. Ko har endnu ikke vundet, siden hun i efteråret begyndte en udskiftning af både caddie, svingtræner og udstyrssponsor, men efter tre top-10 placeringer i træk har den snart 20-årige New Zealænder gode muligheder for at forsvare sin titel. 

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer