Nyt projekt skal få flere kronisk syge ud på golfbanen | Golf.dk
Dansk Golf Union og Diabetesforeningen har længe haft et samarbejde omkring golf som tilbud til folk med type 2-diabetes. Nu skal golfens sundhedsmæssige potentiale frigøres til andre grupper med kronisk sygdom.

Foto: Jeanne Kornum

Nyt projekt skal få flere kronisk syge ud på golfbanen

10/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Golf kan mere end de fleste sportsgrene, og nu skal den grønne sportsgren også finde anvendelse som et tilbud, der kan forbedre livskvaliteten hos folk med kronisk sygdom.

Friluftsrådet har bevilget 1.115.000 million kroner til et to-årigt projekt, som skal bidrage til at flere kronisk syge, prøver kræfter med golf og oplever, hvordan det gavner deres sundhed.

- Golf tilbyder en unik kombination af fysisk aktivitet, socialt samvær og naturoplevelser, som kan være utrolig værdifuld for kronisk syge, udtaler Peter van Zanten, projektkonsulent i Dansk Golf Union.

Idéen med projektet er, at golfklubber, patientforeninger og kommunale sundhedscentre i fællesskab skal levere tilbud til patienter med eksempelvis diabetes, KOL og kroniske hjerte-karsygdomme.

Dansk Golf Union har i forvejen haft et frugtbart samarbejde med Diabetesforeningen, der har givet 200 diabetikere mulighed for at prøve kræfter med golf. Flere end halvdelen af dem er siden blevet medlemmer af en golfklub.

Diabetesforeningen er også partner i det to-årige projekt, hvor man udover at inkludere civilsamfundet som hidtil også vil have kommunale samarbejder. Samtidig skal muligheden for at spille golf altså bredes ud til flere grupper.

- Flere end en million danskere lever med kronisk sygdom. Regelmæssig fysisk aktivitet har i mange tilfælde en stor indflydelse på, hvor alvorligt sygdommen udvikler sig. Desværre er der nogle, der har svært ved at komme i gang. Med det her projekt, kan vi gøre en stor forskel for en del af de mennesker, lyder det fra Peter van Zanten.

Målet er, at der allerede i 2020 blive dannet 15 nye partnerskaber, og at der i 2021 er dannet 30 nye partnerskaber. 

Det er også et mål, at. mindst 600 mennesker skal deltage i introduktionsforløb under projektet.

Det er forløb, som er skræddersyede til, at folk der ikke er vant til fysisk aktivitet, også kan være med.

- Det handler ikke om, at deltagerne i projektet skal blive hamrende gode til golf. Det ville selvfølgelig være herligt, men først og fremmest handler det om, at de ved at bevæge sig og opleve socialt samvær ude i naturen kan få det bedre fysisk og mentalt, siger Peter van Zanten.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer