Nyt format bringer stjerner tæt sammen i toppen | Golf.dk
Xander Schauffele spillede sig i position til at vinde FedEx Cup med en runde seks under par torsdag på East Lake.

Foto: Getty Images

Nyt format bringer stjerner tæt sammen i toppen

23/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det nye format i Tour Championship har været debatteret vidt og bredt, siden PGA Touren offentliggjorde den seneste version af deres afslutning på FedEx Cup-slutspillet. Mange har været kritiske over et format, der giver spillerne handicap, sådan at den førende, Justin Thomas, teoretisk set kan bruge flest slag af alle og alligevel vinde Tour Championship – og dermed også FedEx Cup.

Uanset hvad man tænker om forsøget på at skabe klarhed over kampen om de 15 millioner dollars i førstepræmie, så er det nemt at blive begejstret over et leaderboard, der har Justin Thomas, Brooks Koepka og Rory McIlroy inden for et slag af hinanden og toppen af stillingen. Det er tilfældet efter de første 18 huller på East Lake i Atlanta. 

Med sejren i sidste uge klatrede Thomas frem på førstepladsen i FedEx Cup, og dermed blev han tildelt scoren -10 inden starten på Tour Championship gik. -10 er også hans score efter første runde, hvor spillet ikke kørte for verdens nummer fem.

Thomas ramte kun fem fairways torsdag, og det var en del af årsagen til den beskedne score.

- Når man rammer så få fairways, som jeg gjorde, føles det ret godt at komme i klubhuset 10 under par, jokede Thomas til Golf Channel.

Han fik selskab af den firedobelte majorvinder Brooks Koepka, som var banen rundt tre under par efter birdies på hul 15, 16 og 18, samt vinderen fra East Lake for to år siden, Xander Schauffele. 

Schauffele er nummer otte i FedEx Cuppen og startede derfor turneringen fire under par. Efter seks birdies, 12 pars og dagens bedste runde i 64 slag spillede han sig helt ind i kampen om den samlede sejr.

- Vi havde alle brug for hjælp fra JT (Justin Thomas red.). Hvis JT havde lagt ud med et par runder i 65, var der nok ikke nogen, som ville være særligt glade. Ingen ved, hvordan det hele kommer til at tage sig ud, det er vores første år med det her system med seedning inden turneringen, og så må vi se, hvordan det går, sagde Schauffele efter at have spillet sig til tops i stillingen.

De tre førende er et slag foran McIlroy, som spillede sig på fjerdepladsen med tre birdies på de sidste seks huller for en score i 66 slag, -4.

Patrick Cantlay er nummer to i FedEx Cup, og han startede Tour Championship i -8. Han gik banen i par, og efter de første 18 huller rækker hans otte under par nu til en delt femteplads med Matt Kuchar (66). 

Derefter følger Hideki Matsuyama (66) i -7, og Paul Casey (66), Jon Rahm (68) og Patrick Reed (70) runder top-10 af i -6.

I alt er 12 spillere inden for fem slag af førstepladsen, så i løbet af de næste tre dage venter der en benhård kamp om den gigantiske bonus.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer