Nye skridt i Tange Sø | Golf.dk
Tange Sø Golfklub sætter fokus på fire områder i håbet om at skaffe nye medlemmer

Foto: tangegolf.dk

Nye skridt i Tange Sø

26/04 - 2019 | Henrik Søe

Efter 10 år på posten har Tange Sø Golfklubs bestyrelsesformand Kristian Bach givet depechen videre til sin efterfølger. Den nye mand i formandssædet er Carsten Hougaard Therkelsen, og han bringer både masser af erfaring og nye ideer med sig.

- Det er noget, jeg har haft stor lyst til. Jeg har altid været medlem i Tange Sø, så det er også med hjertet, at jeg går ind i arbejdet, siger Carsten Therkelsen, der har spillet golf i den midtjyske klub i 25 år og trådte til som formand i februar.

Den tidligere formand Kristian Bach havde egentlig planer om at stoppe som formand for et par år siden, men han valgte at blive på posten et par år mere for at løse klubbens økonomiske udfordringer, som primært skyldtes ekstra lønudgifter på grund af sygdom i greenkeeperstaben. I dag ser økonomien igen mere fornuftig ud for den 28 år gamle klub, men Tange Sø Golfklub har som mange andre klubber oplevet et mindre fald i medlemsskaren, og det er blandt andet denne udfordring, som Carsten Hougaard Therkelsen nu vil tage fat på.

Den tidligere formand Kristian Bach tog meget af slæbet og var at finde i klubben også i hverdage. Den mulighed har Carsten Therkelsen ikke med sit fuldtidsjob i Jyske Bank, så der bliver et behov for at uddelegere de enkelte områder fremover.

Carsten Therkelsen, der til daglig arbejder som formue- og investeringsrådgiver, har derfor udarbejdet en decideret organisationsplan for at synliggøre de forskellige områder og udvalg i klubben - både når det gælder drift og forening.

- Det, at flere mennesker får ansvar, gør, at vi bliver mere effektive og udnytter hinandens kompetencer bedre. Vi har en konsulent fra DGU, som har været ude og besøge os nogle gange, og det synes vi har været helt fantastisk. Det giver samtidig noget fokus, og det har vi brug for, siger Carsten Therkelsen, der sætter sig i formandsstolen for en klub, der siden 2016 er gået fra 800 til 705 medlemmer.

- Den sidste medlemsopgørelse viste en lille fremgang, så vi tror og håber på, at kurven er knækket. Og sammen med de aktiviteter vi har gang i, kommer der forhåbentlig mere pil opad på medlemstallet, siger han.  

Tange Sø har i samarbejde med DGU’s konsulent valgt at fokusere på fire indsatsområder i forsøget på at tiltrække nye medlemmer. En af aktiviteterne finder sted allerede på søndag, når Tange Sø Golfklub ligesom masser af andre danske klubber inviterer til Golfens Dag. Udover Åbent Hus-arrangementet vil man i Tange Sø fokusere på de unge golfspillere og på den måde også være med til at sikre golfklubbens fremtid.

- Der skal tages nogle skridt, og vi vil gerne sende et signal om, at vi ønsker at tiltrække de helt unge golfspillere. Det skal blandt andet ske via familiegolf, hvor vi vil forsøge at inddrage de helt små poder - og forhåbentlig også på den måde lokke deres forældre ind i golfsporten. Men vi kører i flere spor og vil også fokusere på aktiviteten Ta’ med ud og spil og på seniorgolf, hvor den gamle formand Kristian Bach er tovholder, fortæller Carsten Therkelsen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer