Ny storsejr bringer Europa nær triumfen | Golf.dk
Sammen med Paul Casey hentede Tyrrell Hatton sit første point i Ryder Cup, da Europa vandt four-balls 3-1 lørdag formiddag.

Foto: Getty Images

Ny storsejr bringer Europa nær triumfen

29/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Otte i træk. Otte europæiske point i træk. Fra at være bagud 0-3 har Thomas Bjørns tropper sat sig tonstungt på den 42. udgave af Ryder Cup med en ny overlegen session. Efter en 4-0 sejr fredag eftermiddag var det forventet, at amerikanerne ville komme hurtigt ud af startblokken i lørdagens four-balls – det format Stars & Stripes vandt 3-1 på førstedagen.

I stedet led de et nederlag med præcis samme cifre. Dagens tre første bolde gav europæiske point, og kun en velspillende konstellation bestående af Jordan Spieth og Justin Thomas i sidste bold hentede point til USA.

Ryder Cup er en lang uge, men selve matchen afvikles i løbet af mindre end 60 timer. Det er en katastrofe, som sandsynligvis har gjort uoprettelig skade, at Jim Furyks USA gik 24 lange timer uden at få så meget som et halvt point.

Strategi er ikke så frygtelig vigtigt i four-ball. Grunden til den europæiske dominans var såre simpel. Hjemmeholdet var i en helt anden liga; 31 under par mod amerikanernes 20 under.

I første bold var det den eksplosive duo Rory McIlroy og Sergio Garcia, som viste prøver på deres helt specielle evner. Samlet var de ni under par, fire slag bedre end Tony Finau og Brooks Koepka. Europæerne var 4up efter 13 huller, og kun en stærk slutspurt fra amerikanerne bragte spænding i opgøret. Der var kun et hul til forskel efter 16, men så tog Garcia – et meget omdiskuteret captain´s pick – sig sammen, og med et langt birdieputt på det svære hul 17, endte det 2&1.

Tyrrell Hatton og Paul Casey var otte under par i fredagens four-ball. Det resulterede i et nederlag. Lørdag var de et slag bedre, og denne gang fik englænderne et point for indsatsen. På egen hånd lavede Casey fem birdies i løbet af de første seks huller på Le Golf National. Hatton, boldens rookie, sørgede for en 3up føring over Dustin Johnson og Rickie Fowler med birdie på ottende og niende hul. De nåede aldrig tilbage i opgøret, og pointet var afgjort efter 16 huller med 3&2.

I tredje bold var succeskonstellationen Tommy Fleetwood og Francesco Molinari igen velspillende, og denne gang gik det ud over Tiger Woods og Patrick Reed. Når ret skal være ret, var det ikke nødvendigt for europæerne at spille godt, for Tiger Woods virkede tømt for energi, mens Reed spillede en af de værste runder golf længe set i Ryder Cup. De var kun et enkelt slag under par, da der blev gjort en ende på deres lidelser med cifrene 4&3. 

For anden dag i træk var Justin Thomas og Jordan Spieth ni under par i deres four-ball. De vandt 2&1 mod Ian Poulter og Jon Rahm. Den mangeårige venner er det eneste amerikanske lyspunkt, og med deres indsats er der stadig håb om, at USA kan vende tingene rundt. Det står 8-4 til Europa. Hjemmeholdet skal bruge 14,5 point for at sikre sig Cuppen.

Thomas Bjørn kan begynde at skimte trofæet, som han var med til at vinde tre gange som spiller, men udadtil er politiken stadig, at der skal fokuseres, knokles og leveres.

- Intet er afgjort fordi man har vundet to sessioner i træk. Jeg er glad for måden, vi kom fra start i morges. Jeg er stolt af dem. Men nu er det All Square igen i alle fire matches, så vi starter forfra og arbejder videre i eftermiddag, sagde Bjørn til amerikansk tv.

Link til stillingen

User Comments:

  • Hovmod er farligt

    29/09 - 2018 | Henrik Juncker

    Der er intet afgjort - overskriften er "popsmart" - i al sport gælder at du ikke har vundet før sidste slag etc er slået - det ser fornuftigt ud for Europa, men at skrive Europa er nær triumfen når der mangler 6,5 point er ikke seriøst.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer