Ny skør runde af Winther i Kenya | Golf.dk
Jeff Winther slår ud på 2. hul i lørdagens runde i Kenya - og kan her skrive en af dagens få pars på et meget kulørt scorekort.

Foto: Getty Images

Ny skør runde af Winther i Kenya

16/03 - 2019 | Henrik Søe

Meget kan siges om Jeff Winthers indsats i Magical Kenya Open, men kedeligt har det bestemt ikke været. Og lørdagens tredje runde var ingen undtagelse.

Efter en åbningsdag i 80 slag (+9), som for de fleste ville betyde et hurtigt farvel til turneringen, tog Winther fredag revanche med en fabelagtig 64’er (-7). Det gav ham en billet til weekenden, og lørdag morgen lagde Jeff Winther så ud i vanlig dødsgolf-stil med fem bogeys på de første seks huller. Men man skal åbenbart aldrig afskrive Winther, for han fik såmænd hurtigt neutraliseret den negative stime via fem birdies på stribe. Elevatorunden endte med en - på papiret halvkedelig - runde i 72 slag (+1) og en placering som nummer 70 i finalefeltet. Men efter runder i 80, 64 og 72 skal det alligevel blive spændende at se, hvad Winther finder på søndag.

Længere oppe i feltet finder man to danskere, som efterhånden trænger til en succesoplevelse.

Lasse Jensen har ikke haft en top 10-placering på europatouren i snart to år, og i Kenya lå han længe lørdag med en realistisk mulighed for at skabe sig et springbræt til en reel topplacering. Men to bogeys på opløbstrækningen gav en runde i 72 slag (+1), hvilket placerer Jensen fem slag fra den top 10-placering, der kan være med til at sætte skub i sæsonen. Lasse Jensens seneste topplacering var en 4. plads i Trophee Hassan i Marokko i 2017.

Side om side med Jensen ligger Thomas Bjørn, som lørdag gik sin tredje 70’er (-1) i træk.  Bjørn skal endnu længere tilbage i tiden for at finde sin seneste top 10-placering i europatour-regi, og den danske Ryder Cup-kaptajn har således ikke for alvor blandet sig i toppen, siden han i 2014 blev nummer 4 i Made in Denmark.

Finalefeltets sidste dansker Martin Simonsen indtager en 65. plads efter en runde i par. 

Helt i top finder man et par sydeuropæiske rookies i form af italienske Guido Migliozzii og spanske Adri Arnaus, der lørdag begge leverede deres hidtil laveste runder på europaturen med runder i 64 og 65 slag. De går ind til søndagens finale med et enkelt slags forspring ned til nærmeste forfølger.

Arnaus sluttede i den forgangne sæson som nummer to på challengetouren - kun overgået af Joachim B. Hansen, mens Migliozzi sikrede sig kortet via tourskolen. Arnaus har haft en ganske lovende sæsonstart, hvorimod italieneren i denne sæson blot står noteret for en indtjening på 8.400 euro.

Søndag har de begge gode muligheder for at vinde 183.000 af slagsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer