Ny landsholdsspiller håber på plads ved EM | Golf.dk
Som søn af klubbens PGA-pro er Hamish Brown mere eller mindre vokset op i Aalborg Golfklub.

Foto: Brian Rasmussen

Ny landsholdsspiller håber på plads ved EM

09/06 - 2019 | Kasper Ørkild

20-årige Hamish Brown viste prøver på sit talent, da han fredag sikrede en delt fjerdeplads ved Thisted Forsikring Championship på sin hjemmebane.

Dermed blev han både bedste dansker og bedste amatør ved ECCO Tour-turneringen på sin hjemmebane.

- Jeg har lidt haft brug for sådan et resultat, da jeg ikke har fået den bedste start i år, fortæller han efter turneringen i Aalborg Golfklub.

Landsholdsspilleren har dog fokus på meget andet end de professionelle turneringer i øjeblikket.

- Jeg spiller ECCO Tour på grund af den amatørrangliste, hvor top-3 får et wildcard til Challenge Tour-turneringen i Ry. Det vil jeg rigtig gerne, og så er det en fin mulighed for at se, hvor godt man kan klare sig på det niveau, forklarer aalborgenseren.

Som en del af Danmarks herretrup er fokus i langt højere grad på det kommende EM for hold, der i juli afvikles i Sverige.

- Jeg håber på at spille, og jeg håber, at mine chancer er gode. Thomas Larsson (landstræner, red.) udtager jo holdet, og det er op til ham. Men jeg håber på, at der er en plads til mig, hvis jeg spiller godt, fortæller Hamish Brown.

Det gode resultat ved Thisted Forsikring Championship kan hjælpe ham mod det mål. Men der er snart en mindst lige så vigtig turnering for landets dygtigste amatører.

Fra den 17. juni afvikles The Amateur Championship i Portmarnock, Irland.

- Det er en stor turnering, og der er mange gode spillere med. Det er et stort felt, så hvis man kan gå videre til hulspilsdelen i turneringen og se, hvordan man kan klare sig der, så vil det være et godt skridt videre. Jeg må tage det, som det er og gøre, hvad jeg kan, siger Aalborg-spilleren.

Han blev udtaget til den danske A-trup i slutningen af sidste år og er dermed et forholdsvist nyt ansigt i landsholdsregi. 

- Jeg vil virkelig gerne lægge meget i det. Det er fedt at være med i, og jeg er rigtig glad for, at jeg kom med. Så det er noget, som jeg skal bygge videre på fremadrettet, fortæller Hamish Brown.

Statussen som amatør regner han nemlig med at beholde på trods af placeringen i Aalborg, hvor flere etablerede professionelle blev sat til vægs.

- Jeg tror stadig, at jeg er amatør næste år. Jeg skal lige se, hvordan sæsonen går, og så tager jeg en beslutning. Men det handler både om udvikling og præstationerne for mig. Lige nu har jeg godt gang i nogle ting, men resultaterne kommer ikke lige, når man vil, siger han.

Der er dog ingen tvivl om, at livet som professionel er et sted ude i horisonten.

- Hvis jeg kan spille med i toppen på ECCO Tour, så ved jeg, at jeg kan klare mig som professionel. Men det handler også om at være klar til det. Jeg er ikke bange for det, men mange ting skal gå op for mig, og jeg skal gøre det, når jeg føler, at det er rigtigt, lyder det fra Hamish Brown.

Ni danskere stiller fra start ved The Amateur Championship om en uge. Foruden aalborgenseren er det John Axelsen, Morten Toft Hansen, Alexander Frances, Jens Christian Tvergaard, Søren Lind, Rasmus Neergaard-Petersen, Andreas Hillersborg Sørensen og Simon Bukrinsky.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer