Ny dansk sejr i USA | Golf.dk
Cecilie Finne-Ipsen er i gang med sit andet år på college og har netop hentet sin første sejr.

Ny dansk sejr i USA

06/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I sit andet år på college har Nicole Lørup for nyligt vundet to turneringer i træk, og nu har succesen spredt sig blandt de danske landsholdsdamer i USA. Tirsdag blev det Cecilie Finne-Ipsens tur til at hente karrierens første amerikanske titel.

Den 21-årige fra Hjortespring var sammen med holdet fra University of North Carolina til start ved Idle Hour Collegiate på Idle Hour Country Club i Georgia, og på den 5.562 meter lange bane lagde Finne-Ipsen mandag ud med en runde i 69 slag. 

Efter de første ni huller var danskeren tre slag over par og havde stadig sin første birdie til gode, men bag-ni blev en helt anden historie. Fem birdies, en eagle og en enkelt bogey mere sendte Finne-Ipsen helt frem i topstriden i -3.

Det skulle blive endnu bedre på anden runde. Igen producerede Finne-Ipsen en eagle på vej mod en fænomenal runde i 67 slag. Det var tre slag bedre end nogen anden i feltet og bragte landsholdsspilleren frem på førstepladsen inden de afgørende 18 huller.

Der blev Finne-Ipsen sat under pres af englænderen Ella Ofstedahl, som sluttede af med en 66'er for at spille sig til -7 samlet. Efter tre birdies og to bogeys gik danskeren ind til 18. hul med et forspring på to slag, men en doublebogey på det afsluttende par tre hul betød, at de to spillere kom til at dele sejren med fire slag ned til tredjepladsen.

I holdkonkurrencen behøvede kollektivet fra Charlotte ikke dele hæderen. Finne-Ipsens total i -7 hjalp University of North Carolina til en samlet score i -3, hvilket rakte til en sejr på 14 slag. 

Det er anden gang, Finne-Ipsen vinder en turnering tællende til amatørernes verdensrangliste. Den første kom i Wiibroe Cup 2018.

Nicole Lørup deltog også i Idle Hour Collegiate, og selvom det ikke blev til tre sejre på stribe, fik hun et pænt resultat med fra Georgia. En samlet score i +9 gav en delt 14. plads.

Link til resultatet

User Comments:

  • Hvad med Alberte?

    06/11 - 2019 | Erling Torben Mørk

    Og så overså du lige, at Alberte Thuesen blev nr. 9 i +3. Så er det jo godt, at der er en fra Mølleåens Golf Klub, som genkendte navnet. Flovt Mikkel, ærlig talt

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer