Nu skal han have fod på USA | Golf.dk
Jesper Thuen skal nu stå i spidsen for ECCO i USA.

Foto: PR

Nu skal han have fod på USA

23/01 - 2019 | Henrik Søe

Jesper Thuen har siden 2016 haft base i Singapore, hvor han har været chef for ECCO Asia-Pacific med fokus på aktiviteterne i lande som Japan, Sydkorea og Kina. Nu har den danske ECCO-chef startet et nyt eventyr i USA. Her er han blevet udpeget til General Manager for ECCO Golf i Nordamerika med fokus på produktudvikling, marketing og salg.

 - Nu har jeg været i Asien i tre år og bygget ny distribution op og åbnet nye markeder, og så var der nogen, der mente, at det var på tide, at jeg kom til USA. Det er jo det største marked i verden, og der et kæmpe potentiale, så det er det, jeg skal hjælpe teamet med herovre, siger Jesper Thuen, der onsdag morgen amerikansk tid sidder i en bus i Orlando, hvor han er på vej til den årlige golfmesse, PGA Merchandise Show.   

ECCO Golf havde i 2016 og 2017 et par hårde år i USA - primært fordi en af ECCO’s helt store distrutører, Golfsmith, gik konkurs.

 - Vi havde til gengæld et rigtigt godt år i 2018 med ret kraftig vækst. Da vi launchede ECCO Biom Hybrid 3, kom der for alvor fart på igen, så det går fornuftigt for os. Men der er stadig et kæmpe potentiale for vækst i USA, siger Jesper Thuen.   

ECCO Golf indtager i USA en fjerdeplads på listen over de største golfsko-brands - kun overgået af Footjoy, Adidas og Nike. Tilsammen sidder de fire brands på 80 procent af markedet i USA.

Jesper Thuen, der tidligere var tourpro, havde for år tilbage en afstikker tilbage til rødderne, da han i 2012 forsøgte med et comeback på ECCO Touren. Et comeback, som dog hurtigt blev afbrudt på grund af skader, og derfor vendte Jesper Thuen året efter tilbage til arbejdet i ECCO.

Og efter det asiatiske eventyr gælder det altså nu USA og Boston, hvor Jesper Thuen efter planen skal opholde sig de næste tre år. Fra Boston vil den danske ECCO-chef have tre kvarters kørsel til ECCO’s amerikanske hovedkontor i New Hampshire.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer