Nu har Nicolai sommerfugle i maven | Golf.dk
Nicolai Højgaard under en træningsrunde med Thorbjørn Olesen.

Foto: Søren Tidmand

Nu har Nicolai sommerfugle i maven

18/07 - 2018 | Søren Tidmand

For mindre end tre uger siden vandt den 17-årige landsholdsspiller Nicolai Højgaard det individuelle europamesterskab. Med sejren fulgte en invitation til den 147. udgave af The Open Championship - og nu er ventetiden endelig ovre. Torsdag morgen klokken 8:25 står han klar til at debutere i den mest traditionsrige af de fire majors.

- Det hele er gået så hurtigt og er stadigvæk en lille smule uvirkeligt, fortæller Nicolai da Golf.dk møder ham ved chipping-området bag driving rangen. Jeg føler mig lidt som en lille "knajt" i det fine selskab, men selv om jeg er et no-name i denne uge er der stadigvæk en helt masse, som vil have min autograf. Så lad os bare sige at jeg godt kan li' at være her.

Den oprigtige ungdommens glæde lyser ud af det unge stortalent, som åbenlyst føler sig godt tilpas nu, hvor trætheden oven på sidste uges EM for hold i Berlin er ude af kroppen og fokus er rettet mod den forestående opgave.

- Det har været et par helt perfekte dage siden vi kom til Carnoustie i mandags. Jeg går bare og suger til mig, ser hvordan stjernerne gør og træner de forskellige slag, det er bare så fedt. Derudover har jeg masser af ro til at forberede mig så godt som muligt og fokusere på det, som jeg er bedst til, så er jeg sikker på, at det nok skal gå.

Fundamentet for Nicolai Højgaards succes er evnen til at slå langt og lige fra tee, følge op med stabile jernslag og ramme en masse greens i regulation. I grunden præcis det som kræves for at gøre en god figur på den ellers frygtede linksbane med kælenavnet "Carnastie" (fordi den kan gøre det slemme ved selv den bedste spiller). Efter mange ugers tørke står banen knastør, og det gør især indspil til greens til en stor udfordring.

- Det gælder om at lande bolden mindst fem meter udenfor, fordi den lander hårdt og hopper rigtig meget, og hvis du så har et indspil i medvind bliver det endnu sværere. Så alle indspil bliver til et større regnestykke, og med min ret lave boldflugt skal der tages højde for mange ekstra meter. Uanset hvad, har du brug for et godt kort spil for at holde scoren nede. Heldigvis har jeg fået bedre styr på det korte spil på det sidste, men jeg er ret sikker på at jeg kommer til at bruge putteren rigtig meget, eksempelvis hen over de små bakker rundt omkring greens. Det bliver rigtig linksgolf, lover en forventningsfuld Nicolai Højgaard, som hentede sin EM-triumf på "semi-linksbanen" Royal Hague Golf & Country Club.

Man mærker tydeligt hvordan europamesteren er fuld af selvtillid og føler sig godt tilpas. Omkring sig har han træneren Kenneth Hansen, som også skal gå caddie, og den måske vigtigste person af dem alle, tvillingebror Rasmus.


 

Nicolai Højgaard (i midten) sammen med bror Rasmus og Kenneth Hansen.

- Det betyder rigtig meget for mig at jeg kan dele oplevelsen med Rasmus. Havde det været ham, der stod her, så havde jeg også stået her på sidelinjen og hjulpet ham. Vi spiller ret ens, slår lige langt og har samme forståelse for spillet generelt. Og så har Rasmus en rigtig høj IQ inden for golf og banestrategi, så mens jeg går runde og putter sørger han for at notere de vigtige detaljer i baneguiden, det gælder hældninger i procent på greens og andre ting, som jeg skal være opmærksom på når runden er i gang.

Først venter dog en hyggelig aften med mor, far, Rasmus og storebror Anders. Og så gælder det om at holde styr på sommerfuglene, som ifølge Nicolai selv er landet.

- Indtil nu har jeg faktisk haft det rigtig fint. Jeg har selvfølgelig mærket lidt nerver på rangen når jeg stod sammen med det helt store. Og så på første tee tidligere i dag, hvor jeg gik prøverunde med Paul Casey og Branden Grace, to spillere, som jeg har set mange gange på TV. Men især Casey gav sig god tid til at tale om hvordan man skal håndtere det hele, så jeg har fået rigtig meget ud af de to dage, først med Thorbjørn i går og så med Casey i dag.

Optakten er fuldendt og har været vellykket. Nicolai Højgaard er klar til at forsvare de danske farver sammen med Thorbjørn Olesen, når The Open Championship begynder i morgen tidlig.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,162,011
 • Unique Visitor:177,711
 • Registered Users:166,762
 • Unregistered Users:31,298
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,328
 • Unpublished Nodes:316
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.204.185.54
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,424
  • This week:99,302
  • This month:408,220
  • This year:3,162,663

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk