Norsk unikum får pro-debut og skriver kontrakt med udstyrsgigant | Golf.dk
Viktor Hovland blev bedst af 15 deltagende amatører ved US Open på Pebble Beach.

Foto: Getty Images

Norsk unikum får pro-debut og skriver kontrakt med udstyrsgigant

20/06 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

De slikker sig formentlig om munden hos PING i disse dage.

Forleden sluttede norske Viktor Hovland US Open i rekordstil, hvor han med en PING-driver i bag’en var feltets klart bedste i driving.

I dag åbner han sin professionelle karriere ved Travelers Championship på TPC River Highlands i Connecticut med en flerårig PING-kontrakt i lommen.

- Den norske forbindelse er virkelig “cool”. Karsten Solheim og hans familie har gjort så meget for golf, siger Viktor Hovland.

PING-selskabet, stiftet af Solheim, stammer fra Norge, ligesom Viktor Hovland gør.

Den 21-årige, der er født i Oslo, har store forventninger på sine skuldre. Norge har længe skelet misundeligt til danske og svenske resultater på herresiden. Norge har aldrig vundet en turnering på herrernes europatour, og det var først, efter Hovland vandt US Amateur i 2018, at nogen nordmand oplevede at få en invitation til The Masters på Augusta National.

PING har ikke oplyst, hvor længe kontrakten løber og hvor mange penge, Viktor Hovland får for at spille med PING-køller.

Men hans kontrakt dikterer, at han skal have mindst 11 PING-køller i bag’en. Hans driver og putter skal være af mærket PING, ligesom hans kasket og bag.

Viktor Hovland har fået en række invitationer til kommende turneringer på PGA Tour, hvor han skal forsøge at tjene nok penge til at opnå en fast status på verdens rigeste tour.

Lykkes det ikke, er det spørgsmålet, om han vil søge andre veje for at komme på PGA Tour eller om han vil kigge mod tourskolen til europatouren. Viktor Hovland har stærke forbindelser til USA, i og med han har spillet og studeret på Oklahoma State.

Hovland var - naturligvis - nummer et på amatørernes verdensrangliste, da han opgav sin amatørstatus.

Det er muligt at følge ham allerede fra i dag, når Travelers Championship bliver skudt i gang.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer