Norsk stjernefrø kæmper for kortet i USA | Golf.dk
Med 30 slag på forni stjal Viktor Hovland pludseligt al opmærksomhed lørdag.

Foto: Jared C. Tilton/Getty Images)

Norsk stjernefrø kæmper for kortet i USA

04/08 - 2019 | Kasper Ørkild

Sydkoreanske Byeong Hun An fører fortsat ved Wyndham Championship. Lørdag gik han en runde i 66 slag og holder dermed amerikanerne Webb Simpson og Brice Garnett bag sig.

Blandt de tætteste forfølgere kom der dog et nyt ansigt frem gennem lørdagens runde.

Efter fem birdies på forni lå norske Viktor Hovland som en tidlig nummer ét på tredje dag af PGA Tour-turneringen. Det resulterede i en runde i 64 slag og en delt femteplads inden finalerunden, da flere overhalede nordmanden gennem dagen.

Han er tre slag fra Hun An inden finalerunden.

Den 21-årige nordmand blev professionel så sent som i juni, da han havde sin pro-debut ved Travellers Championship. På det tidspunkt vinkede han altså farvel til sin førsteplads på amatørenes verdensrangliste og har siden spillet flere PGA Tour-turneringer på sponsorinvitationer - ligesom denne uge i North Carolina.

- Det er ret godt at mig at ligge sådan til lige efter college. Jeg prøver bare at drage fordel af det, siger den tidligere Oklahoma State-spiller til PGA Tours hjemmeside.

Hvis nordmanden vinder Wyndham Championship, så er han sikret sit tourmedlemskab med det samme og deltagelse i FedEx Cup-slutspillet, som afrunder den indeværende sæson i USA.

Deler han en andenplads med én anden spiller, så samler nordmanden dog nok point til at sikre sit PGA Tour-kort til næste sæson. Skulle det glippe, så har han nok point til at hoppe ind i slutspillet på den lavere rangerede Korn Ferry-tour og jagte en plads på PGA Tour derigennem.

Se hele stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer