Norsk amatør slår Jack Nicklaus i US Open | Golf.dk
Viktor Hovland skrev et stykke US Open-historie på Pebble Beach.

Foto: Getty Images

Norsk amatør slår Jack Nicklaus i US Open

17/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Med sejren i sidste års US Amateur kvalificerede norske Viktor Hovland sig til US Open på Pebble Beach, og den 21-årige fra Oslo beviste ugen igennem, at han har hvad der skal til for at klare sig blandt toppen af det professionelle spil.

Statistisk set var der oceaner af plads mellem Hovland og feltets næstbedste spiller fra tee, og kun to spillere ramte flere greens in regulation. Det er et godt tegn, ikke mindst fordi han nu bliver professionel og allerede skal spille om penge næste uge i Travelers Championship. 

Hovland, som har gået på Oklahoma State University, lavede birdie på 18. hul søndag for en 67'er og en samlet score i -4. Ikke alene rækker det til en slutplacering i top-15, de 280 slag, det tog nordmanden at spille Pebble Beach fire gange, var også den laveste total nogensinde af en amatør i US Open. Lavere end Tiger Woods, lavere end Jack Nicklaus, lavere end samtlige der har haft æren af at spille med i den mest barske af alle de fire majors. 

Det var netop Nicklaus, som Hovland tog rekorden fra. Om han får samme succes på PGA Touren som den 18-dobbelte majorvinder, der er højst tvivlsomt, men han har fået invitationer til de næste fire turneringer, og vi har uden tvivl ikke set det sidste til Hovland, der nu skifter status og siger farvel til førstepladsen på amatørernes verdensrangliste.

- Det var sjovt. Jeg ramte mange greens og mange fairways denne uge. Jeg kom godt fra start i første runde, uden at jeg for alvor kunne udnytte det. Jeg havde en ny god start på dagens runde, og det var rart at slutte af med en birdie og skyde fire under par på en bane, jeg virkelig holder af, sagde Hovland, der både sluttede som bedste amatør i US Open og The Masters tidligere på året.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer