Norge boomer - runder 100.000 golfspillere om lidt | Golf.dk
I Norge er golfsæsonen kort. Til gengæld løber de aldrig tør for skønne golfkulisser. Her fra Fossøy.

Foto: Colourbox

Norge boomer - runder 100.000 golfspillere om lidt

05/06 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Corona-krisen har fået det norske broderfolk til at gribe til golfkøllerne.

Norge er ellers et af de lande, hvor golfsporten har været hårdest ramt af den internationale afmatning efter finanskrisen.

Hvad der i Danmark blev en stagnering efterfulgt af et mindre medlemsfald blev i Norge en regulær decimering. Det smukke fjordland mistede hver femte golfspiller. 

I 2009 havde Norge flere end 125.000 medlemmer i klubberne. For et halvt år siden var man helt nede på godt 93.000, og det norske golfforbund søsatte sammen med klubberne en plan om at nå op på 100.000 golfspillere senest ved udgangen af 2023.

De 100.000 kommer man dog til at runde allerede her i sommeren. Det er det norske golfforbund, NGF, helt sikker på.

- Det er utrolig morsomt. Vi har kunnet ane konturerne i et par år. Med Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og flere profiler på damesiden har interessen været stigende, uden at vi har kunnet aflæse det i medlemstallene. Nu oplever vi et mini-boom, udtaler Tor-Anders Hanssen, der er generalsekretær i NGF, til norskgolf.no

Også i Norge slår man på, at det nu er alfa og omega, at man formår at fastholde de mange nye golfspillere.

- Vi vidste godt, at vi har nogle fordele sammenligned med andre idrætter. Store arealer og personligt udstyr gjorde, at vi lettere kunne tilpasse os kravene for at undgå smitte. Klubberne har været gode til at imødekomme den store efterspørgsel, lyder det fra Tor-Anders Hanssen.

Med det store frafald over det sidste årti i Norge, kan det tænkes, at det har været flere lavthængende frugter i landet, end der er i Danmark.

I hvert fald ser væksten i Norge ud til at have været mere eksplosiv end i Danmark, hvor der også er en stigende interesse for golf.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer