Nicole rykker mod toppen | Golf.dk
Nicole Broch Larsen har fire slag til toppen af stillingen.

Foto: Getty Images

Nicole rykker mod toppen

07/12 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Ingen europæer har sejret i Omega Dubai Ladies Classic siden Iben Tinning i 2010 fik en perfekt afslutning på sin professionelle karriere, men i årets udgave er der flere gode europæiske bud på en vinder.

Anne Van Dam er nummer to i Ladies European Tours driving distance, og hun fik for nyligt målt en svinghastighed på 111 mph. Det er kun to mil i timen under gennemsnittet blandt herrerne på PGA Touren. Hollænderen udnyttede sin formidable fart til at gå en 65'er på Emirates Golf Club og rykke alene i front i -10.

Hun har to slag ned til skotske Kelsey Macdonald, og på en delt tredjeplads i -7 finder man blandt andre åbenbaringen fra Solheim Cup Georgia Hall.

Der er også dansk deltagelse i topstriden, men det er ikke længere Nanna Koerstz Madsen, som stråler klarest i ørkenen. En doublebogey på dagens sidste hul resulterede i en runde i par og et fald i stillingen til 14. pladsen i -4.

Til gengæld overtog Nicole Broch Larsen stafetten og producerede syv birdies på vej mod en 68'er. Det fik den 24-åriges total til -6, hvilket svarer til en delt sjetteplads inden de afgørende 36 huller.

Dem får Emily Pedersen ikke lov til at spille med i. Trods en fin arbejdsdag under par sluttede hun to slag fra cutgrænsen. Dermed ender sæsonen på en noget skævere tone end den begyndte. Pedersens meritter i USA rakte til et wild card til Solheim Cup, men siden slutningen af juli har hun ikke klaret et cut. 

Der bliver nu tid til at finde tilbage på sporet, inden hun begynder sin første sæson med fuld spilleret på LPGA.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer