Nicolai Kristensen videre til Final Stage som eneste dansker | Golf.dk
Nicolai Kristensen holder sig til i toppen af RAM Cape Town Open.

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Nicolai Kristensen videre til Final Stage som eneste dansker

11/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Kraftig vind skabte store forsinkelser på flere af værtsbanerne ved Q-School Second Stage, men mandag nåede man frem til en afgørelse i alle fire turneringer. Det blev et skuffende resultat for den danske delegation. Kun en af 12 deltagere sikrede sig adgang til Final Stage, som indledes fredag på Lumne Golf Club nær Tarragona.

Desert Springs blev konklusionen nået allerede søndag, og det blev en stor dansk nedtur. Inden de afgørende 18 huller var både Niklas Nørgaard Møller og Peter Launer Bæk i top-20 og inden for kvalifikationskravet, Møller helt fremme på femtepladsen, men under finalerunden styrtdykkede de begge i tabellen.

De første tre dage havde Møller klaret sig rundt i scores mellem 68 og 73 slag, men søndag løb han ind i den ene katastrofe efter den anden. To doublebogeys og to triplebogeys måtte han notere, og til slut stod der 83 på scorekortet. Det gav et fald i stillingen til 36. pladsen i +6, fire slag fra kvalifikationskravet.

Bæk formåede heller ikke at holde scoren i 70'erne. Han sluttede et slag efter sin landsmand på 42. pladsen efter en afsluttende 81'er.

Las Colinas blev det også til en score i 80'erne for Marcus Helligkilde. Han gik ind til finalerunden to slag over par, et slag fra en score, der skulle vise sig at række til at bringe et par spilllere videre til Final Stage. Det 23-årige talent var altså ikke uden chancer, men under svære forhold mistede Helligkilde hurtigt grebet om runden. Scoren løb op i 83 slag og sendte ham ned til nummer 63.

Jeppe Huldahl havde allerede kastet håndklædet i ringen efter tredje runde. Mathias Gladbjerg kæmpede til det sidste, men 74 slag resulterede i en samlet 42. plads i +7.

Landsholdsspilleren Andreas Hillersborg kom utrolig tæt på at klare kravet. Han var nummer 43 inden de afgørende 18 huller, men en formidabel afslutning bragte ham langt opad i tabellen. Kun en enkelt spiller leverede en lavere score end Hillersborgs 69'er, men da alle mand var i klubhuset, rakte totalen i +2 kun til en delt 24. plads.

Trods en 68'er under tredje runde mødte Oliver Hundebøll ikke til start, da Second Stage skulle afgøres på Club de Golf Bonmont. Nicolai Tinning nåede hele vejen til finalerunden ved sidste års Final Stage, men Second Stage blev endestationen i 2019. En 75'er og en samlet score i +3 var syv slag fra top-19, som avancerede.

Den eneste danske succeshistorie blev skrevet på Alenda Golf i Alicante. Efter runder i 73, 71 og 71 slag var 27-årige Nicolai Kristensen på 19. pladsen finalerunden. Der var ikke plads til at begå graverende fejl, og  med tre birdies, tre bogeys og en runde i par formåede Kristensen at spille sig frem til en delt 15. plads. Han sluttede et slag under par samlet og kan nu se frem mod en mindst ligeså intens Final Stage fra fredag.

På samme bane var Lasse Jensen rundt i 69 slag, men den flotte finale til trods måtte han nøjes med 29. pladsen. Morten Ørum Madsen og Mark Haastrup pakkede kufferten tidligere i turneringen.

Golf.dk er med på Lumine, når Kristensen og de øvrige danskere, som træder ind på Final Stage, går i kamp for de 25 europatourkort.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer