Nicolai Højgaard nomineret til talentpris | Golf.dk
Nicolai Højgaard kan vinde BESTSELLERs Olympiske håb-prisen.

Foto: Kennet Islandi Havgaard

Nicolai Højgaard nomineret til talentpris

15/11 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

I disse dage befinder Nicolai Højgaard sig i Spanien, hvor han på tourskolen kæmper sig igennem seks dages brutalt udskilningsløb mod 25 kort til europatouren i 2020.

Her skal han kigge langt efter vennetjenester fra kollegerne, der alle kæmper for deres fremtidige levebrød.

Så er det rart med et anerkendende skulderklap hjemmefra, og det er netop kommet i form af en nominering til BESTSELLERs Olympiske Håb 2019.

Udover Nicolai Højgaard er svømmeren Tobias Bjerg og tennisspilleren Holger Rune nomineret. Vinderen afsløres den 4. januar ved “Sport 2019” i Jyske Bank Boxen.

Med hæderen følger 100.000 kroner, herunder et tøjsponsorat på 25.000 kroner.

18-årige Nicolai Højgaards talent har været kendt i flere år, men det var i 2018, at han sprang ud i fuld flor og leverede den bedste amatørsæson, nogen dansk golfspiller har præsteret.

På det individuelle plan vandt han en pro-turnering på ECCO Touren, ligesom han blev den kun tredje dansker nogensinde, der vandt et individuelt EM. På holdplan blev han verdensmester sammen med John Axelsen og Rasmus Højgaard. Alle tre var også med til at vinde EM-bronze for hold, og begge Højgaard-drengene var med på det juniorhold, der vandt det uofficielle VM for drenge i Japan.

Nicolai Højgaard blev da også i 2018 hædret med Santander Talentudviklingsprisen (sammen med Cecilie Finne-Ipsen) og da året var omme, blev han kåret til Årets Fund af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken. Han vandt Den Gyldne Golfbold sammen med John Axelsen og Rasmus Højgaard.

Derefter blev han professionel, og det skortede ikke på skepsis fra golfverdenen, som mente, at Rasmus og Nicolai Højgaard måske var noget grønne til pro-gamet. De ville trods alt ikke fylde 18 før i marts 2019.

Men begge drenge fra Billund er med ved tourskolens “final stage”, et vidnesbyrd om, at de hverken er druknet eller spist af hajerne i de professionelles ocean.

For Nicolai Højgaard har 2019-sæsonen været op og ned. Han har spillet på såvel Nordic League som challengetouren og europatouren. Indtil september var det kun blevet til et par top-10 placeringer på Nordic League.

Men så gav han en påmindelse om sit store talent, da han blev nummer to ved KLM Open i Holland. Ved turneringen, som er en del af europatouren, blev han kun slået af superstjernen Sergio Garcia.

Den præstation er formentlig afgørende for, at BESTSELLER nu har nomineret ham til sin pris.

Det er 11. gang, at prisen uddeles. Sidste år gik den til tenniskometen Clara Tauson. Atleter som Viktor Axelsen, Rikke Møller Pedersen og Sara Slott Petersen har også tidligere vundet den.

Prisen gives til en “ung og lovende dansk atlet med en positiv attitude, olympiske drømme og stort potentiale inden for sin sport”. I nomineringen nævnes han som en oplagt kandidat til at repræsentere Danmark ved OL i Paris i 2024.

Nicolai Højgaard kan også komme til at repræsentere Danmark allerede ved OL i Tokyo til sommer, men det vil kræve en virkelig stærk halvsæson. Lige nu er han nummer 396 i verden. Dermed er han den femtebedste dansker på verdensranglisten efter Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther. De to højest rangerende herrer vil få en plads ved OL.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer