Nicolai Højgaard: - Min golf er blevet mere seriøs | Golf.dk
Nicolai Højgaard fik en fremragende start på KLM Open

Foto: Getty Images

Nicolai Højgaard: - Min golf er blevet mere seriøs

22/05 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Nicolai Højgaard er blevet sværere at få øje på.

I 2017 og 2018 stak han ud i sit landsholdstøj. Nu er han blevet professionel, har sponsortøj som alle de andre spillere, og man skal kigge mere grundigt for at finde ham blandt alle dem, der før var hans forbillleder, men nu er blevet hans kolleger.

Men dér står han og skutter sig på putting green. Sent onsdag eftermiddag finpudser han sit stroke, mindre end et døgn inden han skal trykke Nacho Elvira og Ryan Fox på næven på 1. tee og indlede sit første Made in Denmark som professionel.

- Man skal stadig turde at spille, selvom det måske betyder lidt mere nu, siger han om overgangen til at være professionel.

- Nu er det mit arbejde. Jeg lægger mere tid og kvalitet i det i forhold til, om jeg er er til stede ordentligt, når jeg træner. Det hele er forberedelse til at kunne præstere ude på banen. Før, hvis man fik en invitation på europatouren, så var det en uge, hvor man bare skulle nyde det og hygge sig, nu er målet at vinde, fortsætter han.

Nicolai Højgaard er yngste mand i feltet, og på fredag kan han overhale John Axelsen som den yngste dansker, der nogensinde har klaret cuttet ved Made in Denmark.

At han gerne vil spille med i weekenden er en selvfølge. Men han sætter sig ikke alt for konkrete mål for, hvor højt han skal slutte denne uge.

- Jeg har ikke nogen placering, jeg går efter. En topplacering ville jo tyde på, at jeg har haft en god uge. Men jeg har nogle opgaver, jeg giver mig selv, som skal være løst. I morgen skal jeg være tålmodig og fokusere på mig selv og få mest muligt ud af min golf. Jeg skal ikke tage forhastede beslutninger, Jeg skal spille runden, som om det “bare” er en runde på Himmerland. Det vil hjælpe mig til ikke at være for defensiv, ræsonnerer han.

Når folk ser Nicolai Højgaard, begynder de ofte at spejde efter hans tvillingebror, Rasmus. Men i denne uge vil det være forgæves.

Rasmus Højgaard er i Tjekkiet, hvor han spiller Challenge Tour og kæmper for at forbedre sin flotte 10. plads på Challenge Tour ranking, som han blandt andet har opnået gennem en 2. plads i Challenge de Espana. Rasmus Højgaard var også meget tæt på at vinde en turnering på ECCO Tour, hvor han tabte i omspil, og dermed har han fået en bedre start på den professionelle tilværelse end Nicolai.

- Det er fedt for ham. Det er benzin på bålet for min motivation, men det er bare fedt, at han er tæt på et fuldt Challenge Tour-kort for næste år, siger Nicolai Højgaard, der til gengæld var den klart bedst spillende af de to sidste år.

Begge tvillinger har et fast kort til Challenge Tour som deres sæsonmål.

Men Nicolai Højgaard var alligevel ikke i tvivl om, at han skulle droppe challengetouren i denne uge og sige ja til Made in Denmark.

Skulle han komme i top-10, så åbner der sig en plads i Belgian Knockout. Også den vil han i givet fald sige ja til at spille.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer