Nicolai Højgaard kandiderer til at blive Årets Fund | Golf.dk
Nicolai Højgaard har haft en drømmesæson og er fortjent på listen over kandidater til Årets Fund.

Foto: Henrik Schou

Nicolai Højgaard kandiderer til at blive Årets Fund

13/12 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Konkurrencen er hård, men den danske golfkomet Nicolai Højgaard har en realistisk chance for at blive kåret til Årets Fund af Danmarks Idræts Forbund, Team Danmark og Politiken.

I alt ti supertalenter er på den liste af kandidater, som den 28. december skal snævres ind til en enkelt vinder.

Sidste gang, en golfspiller blev kåret til Årets Fund var i 2012, da Thorbjørn Olesen løb med prisen.

Også Morten Backhausen (1993), Erik Groth-Andersen (1981) og Søren Steffensen (1972) har tidligere vundet Årets Fund på baggrund af bedrifter på golfbanen.

Nicolai Højgaard kan altså blive den femte golfspiller, der vinder prisen, som har været uddelt helt siden 1929, og som tæller vindere som Daniel Agger, Morten Frost, Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen, Kenneth Carlsen, Mette Jacobsen, Harald Nielsen og Ragnhild Hveger.

At Nicolai Højgaards sæson har været noget særligt, ved alle, der følger nøje med i golf.

Den 17-årige spiller fra Gyttegård Golf Klub vandt EM individuelt og ved Bravo Tours Open blev han den yngste danske amatør nogensinde til at vinde en professionel turnering.

Samtidig var han med landsholdet med til at vinde VM for herrer samt det uofficielle VM for juniorer. Højgaard var med til at hente bronze til Danmark ved EM for herrer, og med Gyttegård vandt han DM og blev nummer to ved EM for klubhold.

Nicolai Højgaards bedrifter skaffede ham invitationer til to europatour-turneringer (Made in Denmark og Porsche European Open) samt til selveste The Open, som blev spillet på Carnoustie.

Samtidig nåede han op som nummer fem på amatørernes verdensrangliste til trods for, at han med sine 17 år formelt set stadig er juniorspiller.

Det er ikke gået resten af idrætsdanmarks næse forbi, at danske golfspillere har leveret noget særligt i år.

Thorbjørn Olesen er blandt dem, der kandiderer til at blive Årets Sportsnavn, og herrelandstræner Thomas Kiel Larsson er nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentpris.

Årets Fund er en pris som gives til “en atlet, et par eller et hold, der i løbet af det forgangne år er slået definitivt igennem på den internationale scene og har vist potentiale til at begå sig på allerhøjeste niveau i tiden, der kommer”.

De ti kandidater i år er:

Nicolai Højgaard (golf)

Line Christophersen (badminton)

Rajbek Alvievich Bisultanov (brydning)

Julius Johansen (cykling)

Jacob Bruun Larsen (fodbold)

Kristina Jørgensen (håndbold)

Michel Corbalan (karate)

Anna Munch (sejlsport)

Stephanie Grundsøe (skydning)

Viktor Hald Thorup (skøjteløb)

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer