Nicolai Højgaard går ind til weekenden på andenpladsen | Golf.dk
Nicolai Højgaard synes på vej mod noget stort i Holland.

Nicolai Højgaard går ind til weekenden på andenpladsen

28/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der har været masser af danske chancer for sejr på challengetouren i 2019, men den seneste danske titel er stadig Joachim B. Hansens fra Himmerland sidste år.

Der er en ny chance for, at en dansker kan slutte helt i toppen denne uge på Terre Dei Consoli Golf Club. Nicolai Højgaard var på tredjepladsen efter første runde, og med fire birdies på fredagens sidste otte huller kom han rundt i 69 slag, -3. 

Denne weekend er det præcis et år siden, Nicolai Højgaard blev individuel europamester. Efter at have sluttet sig til de professionelle har han ikke mulighed for at forsvare sin titel i Østrig, men ved Italian Challenge Open Eneos Motor Oil har han til gengæld mulighed for at få fat i karrierens første vindercheck.

Med dagens arbejde nåede Højgaard til -8, og det giver en delt andenplads med fire andre spillere. Den gruppe er to slag efter Antoine Rozner.  Franskmanden vandt to turneringer i Tjekkiet i maj, og med en sejr nord for Rom vil han opnå øjeblikkelig forfremmelse til europatouren. 

Nicolai er ikke den eneste Højgaard, som har noget at spille for i løbet af weekenden. Tvillingebror Rasmus, som er nummer 14 på challengetourens pengeliste, går ind til weekenden på 27. pladsen i -3 efter runder i 71 0g 70. Han er blandt tre danskere kvalificeret til weekenden.

Den sidste er Martin Leth Simonsen. Efter en torsdag i 73 slag have Aalborgenseren ryggen mod muren, men en bogeyfri runde i -2 bragte lige præcis pengelistens nummer ni inden for cuttet i -1.

Til gengæld sluttede Lasse Jensen et slag på den forkerte side af cutgrænsen efter en bogey på dagens næstsidste hul. Jensen deler sin tid mellem challengetouren og europatouren, og halvvejs gennem året er han uden for top-170 på begge pengelister, stadig på udkig efter det resultat, der vil afgøre, hvilken tour han skal satse på for at genvinde fuld kategori til europatouren.

Det bliver også en friweekend til Benjamin Poke, Nicolai Tinning, Jeppe Huldahl, Mark Haastrup, Christian Gloët og Marcus Helligkilde.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer