Nicolai Højgaard går dagens bedste runde | Golf.dk

Nicolai Højgaard går dagens bedste runde

13/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ingen er i tvivl om tvillingerne Højgaards talent, men mange store talenter har gennem tiderne haft brug en tilvænningsperiode efter at have taget springet til en professionel karriere. De tidlige indikationer peger dog på en gnidningsfri overgang for Rasmus og Nicolai.

De 17-årige verdensmestre var ikke videre tilfredse med spillet på åbningsrunden ved Mediter Real Estate Masters, men under onsdagens spil positionerede de sig begge til en plads i kampen om topplaceringerne.

Nicolai gik dagens laveste runde. 63 slag skulle han blot bruge, og det resulterede i et ryk fra den forkerte side af cutgrænsen til fjerdepladsen. Den deler han blandt andre med Mark Haastrup, og de to går ind til finalerunden med tre slag op til den førende islænding, Gudmundur Kristjansson, i -8.

- Jeg har det rigtig godt. Det var en super dag på golfbanen. I dag fungerede det. Jeg slog rigtig gode jernslag, slog dem tæt på og puttede fint. Og driveren var lidt mere i banen, så ”over all” var det hele en anelse bedre i dag, så det var fedt, sagde Nicolai til Golf.dk.

Han åbnede runden på 10. hul på Tour Course med tre pars. Derpå fulgte fem birdies i træk, inden han reddede bogey på 18. efter at have slået sit første drive et par meter out of bounds.

- Der kom lige fem i streg, De var alle sammen inden for to meter. Det var super fedt.

Efter sine første ni hulller lavede han en bogey og to birdies, inden der kom en eagle på hul syv – en af den slags, man kan få til at lyde uendeligt simpel, når man er purung og karrierekurven kun peger i én retning.

- Jeg slår 3-wood fra tee, og så har jeg 224 ind, og så slår jeg 4-jern op til to meter, og så holer jeg puttet.

Efter sin runde syv under par er scoren -5 samlet, og det er et slag bedre end Frederik Dreier på ottendepladsen, mens bror Rasmus har del i 11. pladsen med Peter Launer Bæk og Oliver Hundebøll Jørgensen i -3.

På anden runde var Rasmus ramt af en slem forkølelse. Hørelsen er midlertidigt forsvundet på venstre øre, men han insisterede på, at det ikke var nogen hindrig i spillet.

Tidligt lavede han en birdie, blot for at tabe slag på de tre næste huller. På de sidste 10 huller blev det til fem birdies  – et fint udbytte, men der var potentiale til endnu mere. På banens femte hul var Rasmus i fairway med 35 meter til hullet. Han brugte fire slag på at få bolden i hul for en bogey. Dagens sidste par fem  gav kun en par, selvom der kun var 195 meter til hullet efter drivet.

- Det var en mærkelig runde. Jeg spillede ikke ligeså godt som i går, og jeg kæmper stadig med putteren. Jeg laver godt nok seks birdies i dag, men det er fordi, jeg slår den tæt på, det er ikke fordi, jeg får holet noget som helst. Der kommer også lidt af hvert. Jeg tager mange dumme beslutninger mod slutningen, så det var lidt en mærkelig dag, sagde han efter at have skrevet under på 68 slag, -2.

Torsdag falder afgørelsen i den første af ECCO Tourens turneringer i Winter Series på PGA Catalunya. Der kan naturligvis kun kan findes én vinder, men begge tvillinger tror på, at det er dem som kan ende på førstepladsen.

- Der skal en lav en til, men jeg har et mål om en banerekord i morgen. Det tror jeg godt kunne være nok, sagde Rasmus.

Afgørelsen falder på Tour Course, hvor Nicolai i dag var flyvende.

- Min forhåbning er, at jeg kan sætte noget sammen ligesom i dag, og måske skyde noget lignende. Så tror jeg, at jeg er med blandt de øverste i morgen. Så det er selvfølgelig planen, og det er det, jeg vil prøve at arbejde hen imod.

- Jeg har fundet selvtilliden frem igen, så det er dejligt. Nu er der tro på tingene, sagde Nicolai.

Rasmus Højgaard går på banen til finalerunden klokken 10.40, mens Nicolai slår ud i næstsidste bold klokken 11.10.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer