Nicolai Højgaard efter kanonrunde: - Der var ild i min putter | Golf.dk
Nicolai Højgaard deltager i Commercial Bank Qatar Masters på en invitation. Efter første runde fører han feltet an.

Foto: Getty Images

Nicolai Højgaard efter kanonrunde: - Der var ild i min putter

05/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

En ny uge med en Højgaard-tvilling nær toppen. Nicolai Højgaard fører Commercial Bank Qatar Masters efter en runde i 64 slag, der talte seks birdies i træk fra 10. hul. Vi kan godt vænne os til at se navnet ”Højgaard” oppe på leaderboardet. Det behøver man ikke Thomas Bjørns ekspertviden til at kunne forudse, men den danske veteran bød alligevel ind med stor ros på Twitter efter dagens superrunde.

- Nicolai og Rasmus Højgaard har seriøst talent... Det er et stykke tid siden, jeg har set to så unge spillere med en så komplet pakke til at kunne blive succesfulde. Teknik, fysik, tro og attitude. De næste 25 år bliver sjove at følge, skrev Bjørn.

Dagens mand kunne takke fænomnal putting for scoren i -7, der giver et forspring på et slag ned til Joost Luiten.

- Det var en god dag. Den startede langsomt. Jeg spillede virkelig dårligt de fire-seks første huller, men jeg var alligevel to under, selvom jeg slog den alle mulige steder hen. Men der var bare ild i min putter i dag, det er forskellen. Da jeg kom til bag-ni, ramte jeg fairways og slog dem tæt på og rullede putteren, så det er det, der skete derude.

- Man tænder bare på kontakten og bliver ved: Jeg ramte fairways, jeg ramte greens og kom tæt på par fem hullerne. Min putter var bare forskellen i dag. Jeg spillede fint i det lange, men putteren holede bare alting, sagde Nicolai Højgaard til europatouren.

Han lavede ni birdies undervejs, men der er også andre danskere nær toppen i oliestaten. For første gang siden turneringens indvielse i 1998 er Doha Golf Club blevet fravalgt som værtsbane. I år lægger Education City Golf Club græs til, og der havde Jeff Winther en god torsdag.

To eagles tidligt på runden var med til at hjælpe den tidligere greenkeeper rundt i -5, og det giver en delt tredjeplads efter de første 18 huller. Også Benjamin Poke kan være tilfreds efter sin start i -3. Den 28-årige rookie er på en delt 16. plads.

Også Rasmus Højgaard er under par. -1 giver en delt 41. plads. Til gengæld er Søren Kjeldsen (+1) og Joachim B. Hansen (+2) på den forkerte side af cutgrænsen i par.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer