Nicolai Højgaard bedste dansker i professionel debut | Golf.dk
Nicolai Højgaard var tydeligt skuffet, da hans indspil for eagle sluttede få centimeter fra koppen på 18. hul torsdag.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Nicolai Højgaard bedste dansker i professionel debut

14/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Et stærkt felt var mødt op på PGA Catalunya til årets første turnering på ECCO Touren, Mediter Real Estate Masters: Tidligere europatourvindere, challengetourprofiler og nyprofessionelle verdensmestre.

Det blev dog ikke et af de kendte navne, som skulle løbe med førstepræmien på 67.500 kroner. Tirsdag var Gudmundur Kristjansson et slag fra at tangere banerekorden på Stadium Course, og islændingen gav aldrig førstepladsen fra sig igen.

Onsdag spillede han Tour Course i par, og med en samlet score i -8 gik han ind til finalerunden på samme bane med et forspring på et slag til norske Jarand Ekeland Arnøy. 

Kristjansson har hentet fem top-10 placeringer på Nordic League i løbet af de seneste to år, men det var ikke til at se, at han aldrig havde prøvet at slutte i top-3.

Vinden tog til i løbet af dagen, og det var nogle trætte spillere, som kæmpede sig i klubhuset ud på eftermiddagen. Mange fik problemer med at kontrollere bolden, men Kristjansson virkede upåvirket, da han udbyggede sit forspring til fem slag med seks birdies i løbet af de første 15 huller.

Det blev aldrig rigtig spændende, selvom Kristjansson lavede bogeys på 16. og 17. Han fik par på det afsluttende par fem hul, og det var rigeligt til en sejr på tre slag ned til Arnøy. Franske Mathieu Fenasse tog sig af tredjepladsen i -8.

Nicolai Højgaard gik ind til finalerunden med chance for sejren, men på tredje hul slog han et løst teeslag ud i træerne i højre, gik efter green med ungdommens mod og endte med at  strejfe en gren – nok til at bolden endte i vandet kort af green. Det første til en doublebogey, som satte den regerende europamester langt tilbage. Det satte også gang i noget. Den 17-årige lavede fire birdies i træk og havde chancer for flere, inden forni var omme.

Det rakte ikke til sejren, men med en birdie på sidste hul sikrede Nicolai sig en delt fjerdeplads som den bedst placerede dansker i turneringen. Ikke nogen helt dum professionel debut.

Seks birdies, tre bogeys og en doublebogey blev resultatet af dagens arbejde i 69 slag. Samlet sluttede Nicolai seks slag under par.

Da det sidste slag var slået, fandt man også Frederik Dreier (70) og Niklas Nørgaard Møller (66) lige inden for top-10  i -4.

Den anden Højgaard, Rasmus, fik ikke ligeså gode minder med fra sin professionelle debut, men det var ikke på grund af spillet. Onsdag vågnede han op slemt forkølet, og  da han gik på banen torsdag var det blevet endnu værre.

Han brugte det ikke som en undskyldning for en finalerunde i 74 slag, som blev afsluttet med en bold out of bounds og en doublebogey, men han så tydeligt mærket ud, da han gjorde status efter dagens arbejde. 

- Jeg spillede rigtig fint de første syv huller, men så blev jeg ved med at misse nogle korte putts, og så mistede jeg koncentrationen, sagde Rasmus. Han sluttede delt nummer 37 i +1.

Næste turnering i ECCO Tourens Winter Series begynder søndag, forhåbentlig med begge tvillinger til start. 

Link til resultatet   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer