Nedslået Rory McIlroy skubbet ud af verdens top-10 | Golf.dk
Rory McIlroy har vundet fire majors, tre World Golf Championships, 11 øvrige turneringer på PGA Touren og yderligere syv turneringer på europatouren, men han kommer ikke så nemt til sejre, som han gjorde engang.

Foto: Getty Images

Nedslået Rory McIlroy skubbet ud af verdens top-10

08/03 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Der mangler noget. Det kunne en skuffet Rory McIlroy konstatere efter finalerunden ved Arnold Palmer Invitational. For anden uge i træk var han gået ind til søndag med en chance for sejr, og i begge tilfælde haltede han i mål med top-10 placeringer, men langt fra vinderen.

Det er efterhånden blevet en tendens for den 31-årige nordirer. McIlroy har ikke vundet en turnering siden november 2019. Der har været rigeligt med chancer, men udefra ser det ud til, at McIlroy gennem årene har mistet noget je ne sais quoi. Han føler det også selv.

- Jeg har det ok. Der var gode elementer igen denne uge. Jeg ved ikke rigtigt, om jeg har ordene til at beskrive det, jeg er bare lidt nedslået. Jeg ved ikke, måske skal jeg kigge mig om efter en ny retning. Jeg har brug for et eller andet, jeg har brug for en gnist, jeg har brug for noget, som jeg ikke lader til at have. Nogle dage er gode, nogle dage er ikke, sagde McIlroy efter en 76’er søndag.

Manglerne - hvad de end er - kan læses ud fra verdensranglisten. Så sent som i juli sidste år tårnede McIlroy over alle som nummer et, men efter mandagens opdatering er han nede som nummer 11. Det hører til sjældenhederne for den firedobbelte majorvinder, som i løbet af de seneste 10 år kun har tilbragt to måneder uden for top-10.

For McIlroy har verdensranglisteplaceringen ingen betydning for, hvilke turneringer, han kan deltage i, og sejre på europatouren og PGA Touren kommer heller ikke til at ændre hans plads i historien mærkbart. Det eneste, der kan elevere hans status betragteligt, er majors, men der er gået seks et halvt år, siden han senest vandt sådan en, og han synes længere fra målet end nogensinde.

Siden McIlroy i 2014 vandt The Open og PGA Championship inden for få uger, er majors ofte forløbet med selvsabotage i første runde. Andre gange har han spillet sig i position til at kæmpe med om sejren søndag, blot for at fade ud inden det bliver alvor på de sidste ni huller.

McIlroys søgen efter svar og løsninger resulterer gerne i en ny tilgang til spillet hvert år, og de præsenteres i reglen i tiden op til The Masters - turneringen, hvor han kan fuldende sit “career grand slam”. Sidste år satsede han på at bruge mere tid på banen og mindre på driving range. Året før var meditation, jonglering og mindfulness det store hit. Årene forinde var det andre ting. Som de kreative eksperimenter skifter, kommer det til at virke som mere og mere som desperation, og nu søger han igen efter svar.

For en håndfuld år siden var der ingen tvivl om, at Rory McIlroy havde det største potentiale, at hans bedste var bedre end, hvad nogen anden kunne præstere. Det synes mindre klart nu, men så sent som ved indgangen til dette årti, havde manden fra Holywood stadig en urokkelig tro på egne evner. 

- Når jeg rammer dagen, mener jeg, at jeg er verdens bedste spiller, og det tror jeg, jeg kan blive ved med at være i lang tid. Med al den erfaring, jeg har, og det, jeg har lært gennem de seneste 10 år, tror jeg, at de næste 10 år kan blive endnu bedre, sagde han i januar 2020. 

Det nye årti er ikke kommet planmæssigt fra start, og i stedet for at skille sig ud i toppen er McIlroy reduceret til en af de mange. 

Kvaliteterne er der stadig. Fra tee er McIlroy konstant nær toppen af statistikkerne. Få kan matche boldflugten på hans lange jern. Når han rammer en god uge med putteren, bør han være nærmest urørlig, og alligevel synes der at mangle en brik i puslespillet. 

Den leder han fortsat efter på vej ind til sit titelforsvar i The Players Championship.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,176,209
 • Unique Visitor:178,205
 • Registered Users:166,901
 • Unregistered Users:31,319
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,333
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,078
  • This week:101,145
  • This month:412,095
  • This year:3,176,862

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk