Ned, op og så ned igen | Golf.dk
Nicolai Kristensen producerede masser af birdies i Sydafrika.

Foto: ECCO Tour

Ned, op og så ned igen

09/02 - 2020 | Claes Meldal

Det blev en begivenhedsrig finalerunde for Nicolai Kristensen i Sydafrika - på godt og ondt.

Den gode nyhed først: Nicolai Kristensen sikrede sig det højest rangerede resultat siden 2015, da han klarede cuttet i RAM Cape Town Open på Challenge Touren. Den 27-årige dansker brød igennem i Nordic League i 2019 og optjente retten til et fuldt Challenge Tour-kort, og i Sydafrika viste han, at han har topniveauet til at være med her.

Fra 6. til 13. hul i finalerunden hældte Kristensen fire birdies i koppen, og sammenlagt lavede han ikke færre end 21 birdies i turneringen.

Og så til den knap så gode nyhed: Det stod desværre også klart, hvor der skal sættes ind, hvis Kristensen skal kæmpe med om de rigtig sjove placeringer. Gennem turneringen havde han stimer på henholdsvis tre, fire og tre bogeys i træk - og det kostede selvsagt rigtig dyrt på bundlinjen. I finalerunden var han +4 på de første fem huller, -4 på de næste ni huller og +3 på de sidste fire huller. Han endte på en fin 27. plads, men hvis han går sit scorekort grundigt igennem med pletfjerner forud for de kommende turneringer, kan der være store ting i vente fra den nyslåede Challenge Tour-spiller.

Martin Leth Simonsen afleverede nogle farverige scorekort i løbet af de fire turneringsdage (20 birdies, 16 bogeys og en dobbeltbogey samlet set). Han klarede cuttet sikkert med sammenlagt tre under par før weekenden. Weekendrunderne var lidt højere, men rykkede ikke det store i tabellen, så Simonsen endte på en 42. plads.

Helt i top sluttede svenske Anton Karlsson, der udnyttede en total offday med syv bogeys og kun en enkelt birdie fra den førende sydafrikaner Daniel van Tonder til at snuppe sejren. Karlsson lavede 14 birdies på de sidste 36 huller og vandt med et enkelt slag foran sydafrikanske Garrick Higgo. Svenskeren rykker frem som nr. 2 på Challenge Tourens rangliste, dog efter kun to turneringer. Der er ingen danskere i top 40 på ranglisten.

Slutstilling - RAM Cape Town Open

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer