Natacha Høst Husted forsvarer Furesøpokalen | Golf.dk

Natacha Høst Husted forsvarer Furesøpokalen

30/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Herrernes Furesøpokal har været spillet siden 1975, damernes kom til i 1980, og gennem årene har en lang række af Danmarks største golfspillere vundet turneringen. Thomas Bjørn, Søren Hansen, Jeppe Huldahl og Andreas Hartø på herresiden; Therese O'Hara, Line Vedel og Emily Pedersen på damesiden.

I 2019 blev vinderne Natacha Høst Husted og Frederik Birk Topgaard, og for Høst Husted var det ikke første gang.

Smørum-spilleren, som fylder 18 år om tre uger, vandt i 2018, og med en afsluttende runde i 69 slag, en tangering af banerekorden, forsvarede hun titlen. 

Det blev på bekostning af vinderen fra 2017, Fie Kjærgaard Olsen, som startede finaledagen fire slag i front. Hun brugte 79 slag og faldt ned til +13 samlet, seks slag efter vinderen. Tredjepladsen gik til Christina Thouber i +15.

Mens Høst Husted var i særklasse, så var det anderledes tæt i toppen hos herrerne. Jonathan Gøth-Rasmussen tabte i omspil for et år siden, og han gav sig selv en glimrende chance for at nå helt til tops i årets udgave, da han gik ind til søndagen på en delt førsteplads med Theis Poulsen.

Det blev dog ingen af dem, som kom til at løfte Furesøpokalen. Poulsen dumpede ned til niendepladsen, og for Gøth-Rasmussen var en 74'er ikke nok til at holde konkurrenterne bag sig.

Frederik Birk Topgaard var et slag over par havvejs gennem runden, men han leverede en eminent slutspurt på bag-ni. Han lavede fire birdies i træk, tabte så et slag, inden han fik birdie på turnerings sidste hul. 

Den blev afgørende. Topgaards runde i 68 slag var dagens laveste, og den fik hans total til +4. Det var et slag bedre end Frederik Severin Tøttenborg, som efter birdies på 10. og 11. hul sluttede af med syv pars i træk for andenpladsen i +5.

Gøth-Rasmussen blev nummer tre i +6.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer