Nanna smider sin anden LET-sejr på sidste hul | Golf.dk
Det var en blandet dag for Nanna Koerstz Madsen, der søndag vandt sin anden turnering på Ladies European Tour.

Foto: Michael Reaves/Getty Images

Nanna smider sin anden LET-sejr på sidste hul

01/12 - 2019 | Kasper Ørkild

Søndag havde Nanna Koerstz Madsen sin anden sejr på Ladies European Tour lige foran snuden. Men på målstregen snublede hun og måtte lade sin hollandske LPGA-kollega Anne Van Dam løbe med sejren ved Andalucia Costa del Sol Open de Espana.

- Jeg tabte turneringen mere, end Anne vandt. Jeg spillede forfærdeligt. Tre double bogeys kostede mig det hele, siger Nanna Koerstz Madsen til Golf.tv.

Inden turneringen spillede hun end ikke prøverunde på banen.

LPGA-spilleren deltog kun i turneringen for at holde sit kort på Ladies European Tour i en sæson, hvor hun har fokuseret på amerikanske LPGA. Dermed var hendes mor med som caddie, og familien brugte turen til Spanien som ferie.

Søndag blev en ustabil dag, hvor danskeren efter tre huller smidt to slag med en double bogey på tredje hul. Det reddede hun dog hurtigt med en birdie på syvende hul og en fantastisk eagle på niende hul.

Den 25-åriges wedgeslag ramte bagkanten af green og spinnede hele vejen tilbage i hullet. Dermed havde hun spillet sig tilbage i spidsen.

På hul 15 mistede hun dog to slag igen, da der kom en double bogey mere. Her ramte hun skævt fra tee på par 3-hullet og måtte droppe fri for at få et indspil ind til green. Herfra kom hun ikke ind og i og åbnede dermed for hollandske Anne Van Dam, som danskeren kæmpede direkte mod.

Med en birdie på 16. hul slog hun et lille hul på ét slag ned til hollænderen. Men et ærgerligt treputt på 18. hul gav en double bogey og forærede titlen til LPGA-kollegaen, der i David Dickmeiss i øvrigt har samme træner som Nanna Koerstz Madsen.

Mens Nanna Koerstz Madsen missede et forholdsvis simpelt putt for omspil, sikrede Anne Van Dam sig altså sejren med en par på sidste hul.

Dermed vandt Solheim Cup-spilleren Andalucia Costa del Sol Open de Espana for anden gang i streg.

Nanna Koerstz Madsen måtte dele andenpladsen med indiske Aditi Ashok.

User Comments:

 • Debatdræber

  06/12 - 2019 | Erling Torben Mørk

  Lito Valencias indlæg, og især overskriften, er sådan noget, der dræber ethvert tilløb til debat på golf.dk. En debat, der i forvejen har meget vanskelige vilkår. Bortset fra det, er indlægget - undskyld det direkte ordvalg - noget værre vrøvl. Hvis kriteriet for at rette kritik mod en elite idrætsudøver er, at man selv mener sig bedre, ville samtlige sportsjournalister blive arbejdsløse. Tænk på al den kritik, der rettes mod fodboldlandsholdet eller lige nu mod vores håndboldkvinder. Eller mener du, Lito Valencia, at vores golfpro’er er særligt ømskindede og skal beskyttes mod enhver form for kritik? Jeg tænkte da selv lidt det samme som Lars Drejer og ærgrede mig helt enormt, da jeg sad og så Nannas sidste runde, også fordi det jo ikke er første gang, det sker for hende. Så måske er der behov for mentaltræning til at udvikle det vindergen, som Anne Van Damm helt tydeligt besidder i rigt mål. Når det så er sagt, er jeg da 100% enig i, at Nanna spillede fantastisk god golf under det meste af turneringen, men tre double bogeys på finaledagen er altså ikke godt nok. Det synes jeg da må være i orden at sige

 • Stik piben ind Kloge Åge

  04/12 - 2019 | Lito Valencia

  @ Lars Drejer. Jeg startede med at glæde mig over de positive ting i begyndelsen af dit indlæg, men blev sgu noget irriteret over det der fulgte efter. Med mindre du mener, at du er dygtigere til golf end Nanna, synes jeg du skal undlade at komme med belæringer som er fuldstændig nytteløse i det her forum. Det kunne jo være at forløbet hænger mere sammen med, at man selvfølgelig skal lære at spille golf i en så presset situation og mindre at gøre med beslutningen om at slå driver på sidste hul. Så skulle vi ikke hellere glæde os over, at vi har spillere der er så gode som Nanna og Nicole, der kan tage føringen blandt verdens bedste spillere, og så overlade det til spillerne og folkene omkring dem at efterrationalisere? Jeg er overbevist om at Nanna og alle de andre topspillere, det har oplevet det samme (og dem er der mange af) lærer af forløbene, og har mulighed for at stå stærkere næste gang de er i samme situation.

 • Surt Show i Marbella

  01/12 - 2019 | Lars Drejer

  Vi var rigtig mange danskere der støttede Nanna i LET finalen i Marbella. Og respekt for Nanna's fantastiske resultater i år. Vi er mange der har beundret både Nanna og Nicole i 2019. Flot gået. MEN! Hvordan er det muligt at smide det hele på sidste hul? Alle der var til stede tænkte at det var umuligt at dumme sig så meget. Et 4-jern ud og så op på greenen i 2. Punktum! Lad så lige Van Dam lave en birdie for at få omspil. Men nej! Fuld skrue derudaf og direkte i vandet. Hmm.... Not Good!!! Håber Nanna har lært noget af dagens fejl - som jo trods alt endte med en flot 2'plads. Et super resultat - men også en lærestreg. Og så god vind fremad. Der er mange gode resultater der venter derude for både Nanna, Nicole og Emily. Lars D.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer