Nanna: - Jeg skal bare være bedre til ikke at stresse | Golf.dk
Nanna Koerstz Madsen viste udadtil ingen tegn på nerver, da hun søndag sluttede af med to birdies ved Indy Women in Tech Championship for at få 2. pladsen for sig selv.

Foto: Getty Images

Nanna: - Jeg skal bare være bedre til ikke at stresse

01/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er en lettere fortravlet Nanna Koerstz Madsen, vi fanger på telefonen efter hendes blændende 2. plads ved Indy Women in Tech Championship.

Hun står i lufthavnen i Indianapolis med det ene ben i flyet mod Texas og en række nye, bureaukratiske udfordringer i baghovedet.

- Lige nu er jeg faktisk en smule stresset. Jeg har godt nok visum til Kina, og til Taiwan behøver jeg ikke noget. Jeg har ikke visum til Japan og Korea, men jeg satser på at få det til at lykkes, siger hun.

Hendes resultat løfter hende op som nummer 44 på Race to CME Globe, hvorved hun er bedste dansker på LPGA Tourens rangliste. Både hun og Nicole Broch Larsen er nu inde i tourens fire turneringer i Asien.

Broch Larsen har dog haft rigeligt med tid til at planlægge, mens Nanna Koerstz Madsen har travlt. Der er kun 14 dage til det går løs i Østen.

Og Nanna Koerstz Madsen, der for 14 dage siden blev danmarksmester med Smørum, er glad.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg havde slet ikke lavet de resultater, jeg ville på LPGA. Og de andre gange, jeg har været med fremme, har jeg choket for vildt, siger hun og kan ikke lade være med at grine.

Det værste eksempel var sandsynligvis Hugel-Air Premia LA Open i april, hvor hun var i førerbold om søndagen, men druknede sine chancer med seks bogeys og måtte nøjes med en 13. plads.

Denne gang skulle det gå anderledes.

- Vi besluttede os for bare at gå ud og spille. Jeg tror måske også, at det gjorde en forskel, at jeg i går følte, at mit sving og mit spil var fint. Det har jeg ikke følt så meget de andre gange, og så blev jeg nemmere nervøs. Generelt skal jeg bare være bedre til ikke at stresse over det, siger hun.

Det gik rigtig fint søndag. Hun siger selv, at hun kun følte nerver på 1. tee og så på de sidste tre huller. Men de, der så hendes finish, kunne ikke spore mange nerver. Hun lukkede af med to birdies.

- Det var to huller, hvor jeg stod med en wedge i hånden, så selvfølgelig går jeg efter den, siger hun og nedtoner nærmest, at de to birdies skulle være noget særligt.

Denne uge var speciel for Nanna Koerstz Madsen på flere måder. Faktisk overvejede hun at melde afbud til turneringen i Indiana, da hendes farfar døde uventet og skulle bisættes fredag under turneringen. Men Koerstz Madsen spillede videre, fordi hun vidste, at hendes farfar ville have ønsket det.

- Han var ikke syg, så det var meget pludseligt. Jeg nåede ikke engang at sige farvel. Det hjalp mig måske på den måde, at jeg blev bekræftet i, at der er mere i livet en golf. Det gjorde det nemmere at acceptere dårlige slag. At tænke; “det er OK”.

Nu er det ikke meget mere end en måned siden, at den anden LPGA-dansker, Nicole Broch Larsen, landede en 2. plads ved CP Women’s Open.

Man kunne måske fristes til at tro, at det har fået Nanna Koerstz Madsen til at bide tænderne endnu mere sammen og tænke “når hun kan, så kan jeg også”.

Men det er ikke tilfældet.

- Nej, sådan har jeg ikke tænkt. Men der er nogle stykker, som jeg har set vinde turneringer og tænkt, at så kan jeg også, fortæller den 24-årige dansker.

Hun nævner australske Hannah Green, der i år både har vundet Cambia Portland Classic og KPMG Women’s PGA Championship, som er en major. Det har trukket hende op som nummer 18 i verden.

Nanna Koerstz Madsen boede af og til sammen med Hannah Green, da de to spillede på Symetra Tour i 2017.

- Vi spillede meget sammen på Symetra Tour. Hun er vildt god mentalt, men spillemæssigt kan jeg godt hænge på i forhold til hende, lyder det fra Nanna Koerstz Madsen.

Hendes 2. plads i Indianapolis er karrierens anden på LPGA Tour. Den første faldt ved Women’s Australien Open i begyndelsen af 2017.

Fejring bliver der dog ikke så meget af. Koerstz Madsens caddie og kæreste, Nicki Hansen, er taget en sviptur til Las Vegas med den værtsfamilie, som parret plejer at bo hos i Indianapolis. 

Nanna selv rejser direkte til The Colony i Texas, hvor Volunteers of America Classic bliver spillet fra torsdag.

Nanna Koerstz Madsen er nu oppe som nummer 90 på damernes verdensrangliste Rolex Rankings. Her er hun bedste dansker, tre pladser foran Nicole Broch Larsen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:85,448
 • Unique Visitor:19,983
 • Registered Users:153,614
 • Unregistered Users:30,837
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,389
 • Unpublished Nodes:244
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:35.172.233.2
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,083
  • This week:85,474
  • This month:85,474
  • This year:85,474

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk