Nanna: - Jeg kommer til at droppe min LET-status | Golf.dk
Nanna Koerstz Madsen stak snuden godt frem et par gange i løbet af den afkortede 2020-sæson.

Foto: Getty Images

Nanna: - Jeg kommer til at droppe min LET-status

07/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Danmarks højest rangerende golfspiller, Nanna Koerstz Madsen, kan være i gang med sin sidste sæson som kortholder til Ladies European Tour (LET).

LET kræver nemlig, at man spiller seks turneringer for at kunne bevare sin status.

- Jeg kommer ikke til at spille seks turneringer. Jeg ved ikke, hvor jeg skal få dem presset ind. Jeg vil rigtig gerne beholde mit kort, men det er svært at spille to tours. Jeg satser fuldt ud på LPGA Tour, siger hun til Golf.dk. 

Vi møder hende i Abu Dhabi, hvor hun som en del af Dansk Golf Unions pro-team deltager i landsholdets træningslejr.

Hendes næste turnering er efter planen Volvik Founders Cup, som begynder den 19. marts i Arizona. Herefter følger et tæt program på LPGA Tour. Verdens nummer 62 regner faktisk kun med at spille tre turneringer, der tæller på europatouren. Og de to af dem, British Open og Evian Championship (begge majors), er hun ikke engang kvalificeret til endnu.

Hun planlægger dog efter at spille dem, ligesom hun regner med at spille Scottish Open midt i august. Dermed når hun højest tre tællende turneringer, og kan være færdig med at spille Ladies European Tour, når vi skriver 2021.

- Ellers så skal det være fordi, jeg får nogle invitationer til turneringer næste år. Jeg vil stadig betale min medlemsfee på LET næste år, så hvis det alligevel skulle vise sig, at jeg kommer ind i nogle turneringer, og jeg ellers spiller godt nok, så kan det være, jeg får mit kort tilbage, siger Nanna Koerstz Madsen.

Hun har tidligere spillet turneringer i december/januar, som var tællende til Ladies European Tour, men den mulighed har ikke været til stede i år.

Havde hun vidst, at tre LPGA-turneringer ville blive aflyst på grund af coronavirussen, så kunne hun have spillet to LET-turneringer i Australien, hvilket ville have åbnet en dør på klem for bevarelse af LET-kortet for 2021.

Ironisk nok er netop coronavirus den største ubekendte i Nanna Koerstz Madsens planlægning lige nu, og en eventuel aflysning af turneringer på den amerikanske vestkyst kan betyde, at Smørum-spilleren alligevel får nogle turneringer på den europæiske tour.

Ladies European Tour har ellers fået en saltvandsindsprøjtning i kraft af et nyt samarbejde med LPGA Tour. Det har blandt andet kastet to svenske tourstops af sig i Stockholm og Åhus, men de bliver formentlig uden deltagelse af Nanna Koerstz Madsen.

Danmark får i år en turnering på LET Access Series, som er touren lige under Ladies European Tour. Den bliver spillet i Hillerød, og har Smørum Golfklub som medarrangør, og der er ingen tvivl om, at man håber på deltagelse af Nanna Koerstz Madsen til Danish Golf Open Hillerød & Smørum Golfclub. 

Den ligger dog desværre samme uge som US Open.

- Det afhænger af, om vi (Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen, red.) er inde i US Open. Ingen af os vil vælge US Open fra. Men hvis jeg ikke er inde i US Open, vil jeg helt sikkert deltage. Det er jo min hjemmeklub, der arrangerer det, fortæller Nanna Koerstz Madsen.

Hvis hun holder sig blandt de 70 bedste på verdensranglisten vil hun modtage en automatisk plads i US Open, som bliver spillet i Houston.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk