Når ugens hotel er en autocamper | Golf.dk
Thomas Søby bor noget tæt i denne uge, hvor han deler fire hjul og logi med en en ven.

Foto: Privat

Når ugens hotel er en autocamper

09/05 - 2019 | Thomas Søby

Så er turen kommet til Southport i det nordvestlige England. Og lad mig da bare være helt ærlig - det er ikke et sted jeg kunne se mig selv bo.

 

Men hvis jeg tager golfbrillerne på, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg er landet i et helt særligt område. Hillside Golf Club er banen, hvor denne uges Betfred British Masters skal afvikles, og lige rundt om hjørnet ligger Open-banen Royal Birkdale Golf Club (1889). 

 

Jeg bor sammen med mine gode kammerat, Andy fra Wentworth, i denne her uge. Andy har taget turen herop i hans nye camper van. Selvom vi bor lidt tæt, så har vi det altså sjovt i camperen. Og med bøffer på grillen hver aften, så er det altså svært ikke at være tilfreds.

Briterne elsker deres golf, og her er menneskerne fra Southport ingen undtagelse. Turneringens vært er Tommy Fleetwood. Tommy er født og opvokset i Southport, og har altså spillet Hillside Golf Club et utal af gange gennem årene. Det skal blive spændende at se, om han kan håndtere presset fra fansene og ikke mindst medierne, og leve op til den favoritrolle, han med al tydelighed har fået trukket nedover sig i denne her uge. Hans resultater på golfbanen de sidste par år taler i hvert fald sit helt eget sprog.

For Joachims og mit vedkommende så starter turneringen kl. 14:30 i dag på 10. tee (15:30 dansk tid). Vi skal ud i allersidste bold, og det er bestemt ikke noget, vi har været vant til i denne her sæson. Oftest så er det nemlig sådan, at de spillere som kommer fra Challenge Tour får de tidlige starttider, imens stjernerne og dem som har holdt deres kort bliver sendt ud i midten - og endelig bliver spillerne fra tourskolen spist af med de sene starttider. Men i dag var det altså vores tur til at kunne sove længe, og det er efterhånden lang tid siden, vi har prøvet det på en torsdag eller fredag.

 

Der står linksgolf på menuen i denne uge.

 

Hillside Golf Club er links når det er bedst. Det er ikke den længste bane - men som altid, så ligger der et stort antal potbunkers og venter på at sluge spillernes teeslag på størstedelen af hullerne. Så hvad gør man. Slår man driveren og dermed tager bunkerne i spil, eller spiller man risikofrit og holder sig kort af problemerne, og samtidig accepterer længere approachslag ind til greens?

 

Ja det er jo den del, Joachim og jeg sammen skal prøve at finde ud af de næste par dage. Jeg tænker umiddelbart at det bliver et mix af de to strategier. Man kan ikke bare spille hovedløst og satse overalt - omvendt nytter det heller ikke noget at fedtspille hele vejen rundt. På den måde kan man ganske enkelt ikke score godt nok, og være med i den sjove ende af tabellen.

En anden ting som gør denne her uge lidt speciel, er, at vi er tilbage i Europa for første gang i løbet af sæsonen - en sæson som trods alt startede den 22. november sidste år. Og for mit eget vedkommende, så er det næsten otte måneder siden jeg sidst gik caddie i Europa. Det er sgu da lidt tankevækkende når ens arbejdsplads hedder europatouren.

I sidste uge var vi i Shenzhen, Kina, og ugen forinden var vi i Rabat, Marokko. Og selvom jeg efterhånden har vænnet mig til de lange flyveture, så er det altså nu alligevel rart at tænke på, at de næste fem måneders flyveture ikke bliver meget længere end 3-4 timer. 

Næste uge skal tilbringes derhjemme hos familien, og så er der jo heldigvis kun 14 dage til det går løs i Himmerland. Glæder vi os til at se jer deroppe?

JA!

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer