- Når man ikke har spillet turnering i 6-7 måneder så savner man det virkelig | Golf.dk
Philip Sillesen Nilsson træner hver dag, men savner at konkurrere.

Foto: Emil Hornstrup

- Når man ikke har spillet turnering i 6-7 måneder så savner man det virkelig

28/04 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Lediggang er roden til alt ondt, har vores alle sammens bedsteforældre nok indprentet os.

Havde de set 17-årige Philip Sillesen Nilsson gå rundt i sin baghave med et luftgevær ville de nok bare føle sig bekræftet i den forestilling.

Landsholdsspilleren fra Ikast Tullamore Golf Club har brugt coronapausen til at få nye interesser. Herunder altså skydning.

Men der er også kommet andre nye aktiviteter til.

- For eksempel meditation. Når jeg er på golfbanen har jeg mange tanker. Meditation hjælper mig med at slippe tankerne og fokusere, fortæller han til Golf.dk.

Philip Sillesen Nilsson, der er elev i 1.g, fortæller, at det var youtube-videoer med den netop afdøde basketstjerne Kobe Bryant, der inspirerede ham til at prøve meditation.

Her bruger han app’en Headspace, som han er blevet anbefalet af landsholdets mentaltræner, Jakob Hansen.

- Der er forskellige sessioner á ti minutter. For eksempel har jeg haft en session, hvor jeg skulle forestille mig, at mine tanker var biler på en vej, og hvor det handler om bare at se på bilerne og lade dem køre forbi, fortæller han.

Han regner med at fortsætte med at meditere, når den almindelige hverdag vender tilbage. 

Nilsson har hjemmeundervisning i gymnasiet lige nu, og så har han kastet sig over ekstra læsestof.

- Jeg læser Thomas Bjørns bog (Mind Games, red.) og Tigers bog (Sådan spiller jeg golf, red.). Også det skal gerne være med til at gøre mig til en bedre golfspiller, siger han.

Han har flere topplaceringer i danske ranglisteturneringer. Han vil givetvis gerne have flere, men lige nu er det nærmest umuligt at sætte sig mål for en sæson, som ingen ved hvornår begynder.

- Lige nu har jeg det sådan, at jeg sætter mere pris på turneringer. Vi plejer at spille så meget om sommeren, at det godt kan føles som lidt meget. Men når man ikke har spillet turnering i 6-7 måneder, så savner man det virkelig, lyder det fra Philip Sillesen Nilsson.

Han spillede godt nok en turnering på Cypern i februar, men ser man bort fra den, så har han ikke været i kamp siden en ranglisteturnering på Lyngbygaard i oktober 2019.

Når turneringslivet en gang vender tilbage, så vil Philip Sillesen Nilsson formentlig være i god træning.

Hans motivation rækker i hvert fald indtil videre fint til at træne nærmest syv dage om ugen, selvom han indrømmer, at irritationen nogle gange kommer snigende.

- Jeg bliver da frustreret over ikke at vide, hvornår jeg kan konkurrere. Det er helt sikkert. Men på den anden side plejer jeg ikke at kunne spille med min storebror og mine venner, når jeg er i sæson. Dem har jeg fået spillet rigtig meget med nu, og det går der jo også lidt konkurrence i, siger han.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer