Når golf bliver livsvigtigt | Golf.dk
Leif Lauritzen.

Foto: Brian Rasmussen

Anders Smedstrup Mortensen.

Foto: Jens Morten

Ymi Asanovski

Foto: Thomas Arnbo

Erik Kolmos

Foto: Thomas Arnbo

Når golf bliver livsvigtigt

12/06 - 2018 | Henrik Søe

Pave Johannes Paul 2 sagde engang, at blandt alle ligegyldige ting i verden, var fodbold det mest vigtige. Årsagen til, at han ikke nævnte golf må naturligvis være, at det hører til i den vigtige kategori.

I den kommende udgave af Dansk Golf kan du ihvertfald møde fire personer, som alle kan skrive under på, at golfsporten er alt andet end ligegyldigt.

De fire mænd har det til fælles, at de alle har brugt golf som løftestang i perioder af deres liv, hvor tingene på grund af sygdom har set mere end almindelig mørkt ud.

Du kan møde Erik, der er hårdt ramt af sclerose og nu vil spille samtlige baner i Danmark, inden sygdommen får det fulde overtag. Og som ikke tør tænke på, hvad han skulle gøre uden golf.

Du får historien om Ymi, der trods gentagne kræftdiagnoser finder livsglæde i golfklubben -  både som spiller og som frivillig.

Du kan læse om Leif, der brugte golfsporten til at få bugt med både stress, angst og ludomani - og til at komme ud af en tung depression.

Og du kan møde Anders, der gik ned med flaget, da han som 30-årig fik konstateret type 2-diabetes, men som både tabte sig fysisk og rejste sig mentalt på golfbanen.

Det er barske sygdomshistorier, der bliver fortalt. Men bag det hele ligger historien om, at golfsporten rent faktisk kan give fornyet tro på livet, når tilværelsen for alvor slår kolbøtter.

Og at golf rent faktisk kan være vigtigere end som så.

Dansk Golf 3 udkommer i denne uge

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer