Når din bold er i areal under reparation | Golf.dk

Når din bold er i areal under reparation

23/05 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Når din bold ligger mellem blå pæle på banen, så befinder den sig i et areal under reparation.

Her må du gerne slå til bolden.

Men du har også nogle muligheder for at få lempelse uden straf. Henrik Knudsen forklarer, hvad dine optioner er.

User Comments:

  • Glemte du ikke at oplyse om at droppe indenfor 1 køllelængde

    02/06 - 2017 | Jens Kristian Sandal

    Hej Henrik. Du glemte vist at oplyse om at droppe indenfor 1 køllelængde af nærmeste punkt for lempelse.

  • Lokale regler om spilleforbud i areal under reparation

    26/05 - 2017 | William Andersen

    Der kan være lokale regler, som betyder at man ikke må spille bolden fra areal under reparation, f.eks: Blå pæle: Areal under reparation.  Blå pæle med sort top: Areal under reparation med spilleforbud.

  • Lempelse i et areal der er under reparation

    24/05 - 2017 | Henrik Henriksø

    Man må jo ikke spille bolden i et areal der er under reparation.. Idet man kan ødelægge eksempelvis nysået græs areal... Men når det ikke skal ske tættere end end flaget må man vel tage bolden så langt væk som det er muligt,, Eller gælder lempelsen først når det er indenfor Min/max to kølelængder fra det markeret areal.. Man hører så mange.. om jeg må sige det.. Helt hen i vejret for hvad der er korrekt og ikke korrekt.. A nogen fortæller at lempelsen sker ved max 2 køllelængder, går ud til max og dropper bolden indad, men aldrig længere væk fra både blå markering og flag.. Jeg fik en diskvalificering for at spille bolden i det blå markeret felt. Men nu hører jeg dig sige at jeg godt må spille bolden hvor den er uden at tage lempelse... Så er jeg der, hvor jeg føler mig som nybegynder igen når markør både glemmer og ikke enig i de regler.. Da jeg en anden gang brugte blot en køllelængde og rakte hånden ud så den rammer køllelængde nr. 2 to straf for ikke at spille bold og genplacere den og heller ikke gå de to køllelængder ud og drop indad samt en diskvalificering for at bolden i anden omgang trillede ind på det markeret felt hvor jeg må tage lempelse.. Så når jeg nu rammer sådan et sted.. Så tager jeg bolden op og sætter en vandret streg for dette hul.. Når der er så mange åndsvage regler fra den ene person til den næste og fra markør til en dommer som kikker på... Når jeg fremviser regelsættet som findes på skrift. kan jeg være helt sikker på at jeg ikke længere tilhører gruppen under gentleman sporten... Så nu er spørgsmålet.. Hvad er det som er rigtig.. Det som de gamle har lært for 100 år siden til det som golfen er idag.. Jeg har oplevet at netop denne ting er virkelig en torn i øjet på mange erfarende spillere at man henviser til regelsættet.. For der er intet der er ens fra klub til klub, endnu ikke fundet en eneste jeg kan sammenligne med det jeg har lært også sker der så det at man tænker så meget over det at man kan simpelthen slet ikke komme videre på de andre huller.. end så kan man ligeså godt pakke og tage hjem for man kan hverken tælle eller huske fordi sådan en reprimande fylder så meget omend så skal jeg skynde mig så meget mere fordi der er nogen bag en som der også er nogle foran.. Jeg vil ikke tage stands sålænge der er folk på green og der er 139 m til hul fra tee.. da min gennemsnits længde er 150 m fra tee.. Men alt det og meget mere må blive en anden gang..

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer